Meja

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

lenka
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lenka »

Napiši položnico v njegovem imenu, plačaj pa je. On si naj pa sam reši zadevo.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Kako naj to razumem, plačam položnico, za virman je potrebno namreč imeti račun in podpis, tega pa ne morem????
:D:oops::roll::???:
LP
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Anka! Položnice in virmani niso eno in isto.

Meni se zadnji nasvet ne zdi dober. Kupec bo moral imeti dokazilo o plačilu. Če ga ne bo imel, se vam zna prikazati davčna. Davčna se zna potruditi in ugotoviti, da ste ponaredili poslovne listine.

Če računa še niste izdali, ste kupcu verjetno izdali blagajniški prejemek. Iz tega je razvidno koliko in kdaj je plačal. Čim boste sedaj razbijali račun, plačila in še kaj drugega, vam nič ne bo šlo skupaj z zaporednimi številkami, datumi,... Zelo ste se že zapletli, ko ste delali uslugo.

Priporočam vam, da o rešitvi problema povprašate vašega računovodjo, ki se bo na podlagi poznavanja vašega poslovanja, lažje odločil za izbiro manjšega zla.

lp
anka
Super računovodja
Super računovodja

Tudi meni se tak nasvet, da plačam v njegovem imenu ne zdi pravilen , predvsem pa ni prav. Vsak ima seveda drugačno mnenje, meni se zdi mnenje, da izdaš bl. prejemek v razmiku npr.dveh dni dober, ne vem pa če je to pravilno. Tega, da bi plačevala v njegovem imenu ne bi naredila, to je skoraj 100%. Ker to ne bi bilo pravilno niti z moje niti z njihove strani.

Najboljša rešitev se mi zdi od ga.zoa.

Lep pozdrav vsem

A.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Strinjam se z ga. Matino, vendar pa v primeru virmana je potrebno imeti TRR in podpis, v primeru položnice pa tudi njen podpis, ali ni tako? Torej to povsem odpade.

Nisem še nič v zvezi s tem naredila, ker moram priti s tem na čisto.

Namreč zasledila sem različne odgovore, seveda je s tem ko plača z gotovino velik problem, ampak to se bo že rešilo.

Vsem hvala za odgovore.

LP A.
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Če se plačuje s "položnico", torej ne direktno iz računa plačnika, vendar pa na račun prejemnika, ali se to šteje za gotovinsko plačevanje?
Hvala.
Mirjana
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a rina »

Mirjana,
če dobite plačilo preko TRR je to brezgotovinsko za vas, plačnik pa ima plačilo z gotovino. Če je plačnik podjetje ali s.p. to šteje za gotovinsko plačilo računa, če je končni potrošnik pa je tako ali tako vseeno.
LP,
Janja
anka
Super računovodja
Super računovodja

Glede tega bi še nekaj vprašala. Npr. prodamo računalnik fizični osebi, ta kasneje postane s.p. Ali lahko ta računalnik, ki ga rabi za svoje poslovanje prenese na firmo.

LP:oops:
anka
Super računovodja
Super računovodja

POmoč, prosim.

LP
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Veste, to pa ni več problem vas kot prodajalca, ampak kupca - kupil je računalnik kot občan, nato odprl s.p. in bo računalnik knjižil v OS na podlagi računa, prodajne pogodbe... Amortizacija se bo pričela obračunavati naslednji mesec od dneva pričetka z dejavnostjo s.p.

zoa
anka
Super računovodja
Super računovodja

:D:)
Odgovori