Zopet dopust in regres
Moderator: Mirko Zbačnik
-
anazus
Zopet dopust in regres
Pozdravljeni!
V sedanji službi sem zaposlena že nekaj let. Letos sem se odločila, da zamenjam službo. Moja vprašanja pa so:
1. če zamenjam službo pred 30.06.2007, kako je z dopustom in regresom (kateri delodajalec mi ga mora/lahko izplača in kako je z dopustom (letošnjega še nisem koristila)
2. Isto vprašanje če zamenjam službo po 30.06.2007. Kako je z regresom in kako z dopustom?
Lp,
Ana
V sedanji službi sem zaposlena že nekaj let. Letos sem se odločila, da zamenjam službo. Moja vprašanja pa so:
1. če zamenjam službo pred 30.06.2007, kako je z dopustom in regresom (kateri delodajalec mi ga mora/lahko izplača in kako je z dopustom (letošnjega še nisem koristila)
2. Isto vprašanje če zamenjam službo po 30.06.2007. Kako je z regresom in kako z dopustom?
Lp,
Ana
-
anazus
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V kolikor zamenjate službo pred 1. 7. (do 30. 6.), vam je sedanji delodajalec dolžan nuditi lesorazmeren del dopusta in izplačati sorzmeren del regresa, kljub temu, da imate že s 1. 1. pravico do celotnega dopusta in regresa. V kolikor zamenjate službo šo 30. 6. (1. 7. in kasneje), pridobite pravico do pri sedanjem delodjalcu. zakon navaja, da je dolžan izplačati regres delodajalec, pri katerem pridobite pravico do njega.
V praksi je zaradi nedorečenosti le-tega praksa, da mnogi kljub temu izplčujejo le sorazmeren del.
Glede dopusta je pa pametno, da pri sedanjem izkoristite le sorazmeren del.
Oglejte si še našo bazo znnja: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... avna_stran .
V praksi je zaradi nedorečenosti le-tega praksa, da mnogi kljub temu izplčujejo le sorazmeren del.
Glede dopusta je pa pametno, da pri sedanjem izkoristite le sorazmeren del.
Oglejte si še našo bazo znnja: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... avna_stran .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
anazus
Anazus,
V miru še enkrat preglejte odgovore na linkih, ki sta vam jih posredovala Nina in Mirko kajti odgovor je tam, v kolikor pa še vedno ne boste zadovoljni, pa si preberite še ZDR (164,.165. in 166 člen)
Lp
V miru še enkrat preglejte odgovore na linkih, ki sta vam jih posredovala Nina in Mirko kajti odgovor je tam, v kolikor pa še vedno ne boste zadovoljni, pa si preberite še ZDR (164,.165. in 166 člen)
Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
anazus
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Po ZDR vam pripada sorazmeren del dopusta za vsak izpolnjen mesec, torej 4/12 (upoštevana prekinitev pogodbe 23. 5.).
PS.: Nekoliko nejasnosti pri vprašanju "jutri dajem odpoved" - kaj mislite s tem, boste upoštevali še minimalni odpovedni rok, ali enostavno jutri greste.
PS.: Nekoliko nejasnosti pri vprašanju "jutri dajem odpoved" - kaj mislite s tem, boste upoštevali še minimalni odpovedni rok, ali enostavno jutri greste.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
anazus
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: