Če delavec ima v pogodbi zapisano da mu pripada <b>osnovna plača </b>v višini minimalne plače se dodatek za delovno dobo obračuna na to osnovo.
Če pa ima zapisano da mu pripada <b>plača</b> v višini minimalne plače mu ne pripada dodatek za dd in nikakršen dodatek za posebne pogoje dela.
Lp
Bolj in bolj sem zmedena. Torej ima za osnovo v višini minimalne plače. K temu se doda dodatek na d.d. Kakšen je izračun. Opravičujem se ker enostavno ne morem priti k temu do dna. Da ne omenim, da me že zelo boli glava.
Ali mi prosim lahko približno opišete kako je v tem primeru. Dosedaj je bilo vedno tako. K osnovni minimalni plači je prištet dodatek na delovno dobo.
Anka! Da vam metalica lahko poda odgovor, ji morate sporočiti, kako je zapisano v pogodbi. Vaše "trme" pa res ne razumem, razen, če pogodb sploh nimate. Pa prosim brez zamere.
HVALA. OPROSTITE IN BREZ ZAMERE, DA SEM SE TOLIKO ZAPLETLA GLEDE TEGA, AMPAK VSAK NE VE VSEGA IN MORA VPRAŠATI. GLEDE PODATKOV SEM SE KAR NAJBOLJŠE POTRUDILA.
Malo ste me prestrasili, zato sem preverila pri svetovalcu na GZS.
V pogodbi o delu MORA biti dolocena BRUTO placa in na ta znesek gredo vsi dodatki. Dodatek za delovno dobo pa se racuna za vso delovno dobo, ki je vpisana v delovni knjigi - NIKAKOR NE samo za dobo pri zadnjem delodajalcu.
Slavica, tudi mi smo pisali tako, kot so vam svetovali, le pri delovni dobi je bilo zastavljeno dvojno celo trojno vprašanje.
Delovno dobo pri zadnjem delodajalcu(v večini primerov, KP)smo omenjali pri <b>obračunu jubilejnih nagrad </b>(katera delovna doba se šteje; skupna ali pri zadnjem delodajalcu).
Dodatek za d.d. pa se vsekakor obračunava na delovno dobo zapisano v knjižici.
Upam, da se nisem jaz pri kakšnem pisanju nenamerno zmotila.
LP