regres in porodniski dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
regres in porodniski dopust
Kot racunovodja sem zaposlena od leta 2003. Trenutno pa sem na porodniskem dopustu, ki mi pretece 03.10.2007. Ker pa sem ponovno zanosila, zacnem nov porodniski dopust 12.10.2007. V podjetju, kjer sem zaposlena za nedolocen cas mi govorijo, da mi regres za letni dopust ne pripada, kar pa mislim da ni res, ker delovno razmerje ni prekinjeno. Tako, da mi ga nocejo izplacat, a nimajo nobenega dokaza po katerem naj mi ne bi pripadal. Prosim vas, ce kdo ve ali mi regres pripada?
Spodnji člen prav, da če imate pravico do dopusta imate pravico do regresa.
131. člen
(regres)
(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
(4) V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.
131. člen
(regres)
(1) Delodajalec je dolžan delavcu, ki ima pravico do letnega dopusta, izplačati regres za letni dopust najmanj v višini minimalne plače.
(2) Regres se mora delavcu izplačati najkasneje do 1. julija tekočega koledarskega leta.
(3) S kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti se lahko v primeru nelikvidnosti delodajalca določi kasnejši rok izplačila regresa, vendar najkasneje do 1. novembra tekočega koledarskega leta.
(4) V primeru, da ima delavec pravico le do sorazmernega dela letnega dopusta, ima pravico le do sorazmernega dela regresa.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net