zanima me ali mesečni ddv zapiraŠ po davčni knjigi oz.po obrazcu ddv-o ali po glavni knjigi.prosim za odgovor.
lp.
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Zapiranje ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Zapiranje ddv
hvala ajnos za odgovor,ampak mene zanima bolj podrobno.GK in DDV mi gre skupaj,ampak problem so datumi pri prejetih računih (davčna knjiga mi izpiše račune z datumi prejetja, GK pa dura in DDV-O obrazec ni enak GK zaradi datumov.prosim za bolj konkreten odgovor oz.natančen.Kako knjižim v davčni knjigi? konto 160 in 260 ni enak v davčni in GK.prosim za čimprejšenj odgovor.hvala in lp.
jaz imam v gk možnost izpisa konta npr. 260 po datumu nastanka davčne obveznosti in mi vleče iste datume- in to se seveda mora ujemati. Preverite pri svojem programerju- saj se mi zdi čudno, da tega izpisa ni. Če res nimate te možnosti, morate knjižiti po obrazcu ddv, ampak nimate sprotnega pregleda.
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Pipo, jaz imam pri kontu 160 dve analitiki. Na 160 000 knjižim prejet račun v istem mesecu kot je nastanek obveznosti. Tiste prejete fakture, ki pa imajo datum nastanka obveznosti npr. v juniju, prejeli pa smo jih v juliju in gredo v obrazec DDV v juliju, knjižim na konto 160 100. Pred obračunom DDV za mesec julij, bom prenesla promet za junij s konta 160 100 na konto 160 000 in mi bo stanje konta 160 000 štimal z obrazcem.
Upam, da sem razumljivo napisala. Sta sicer dve knjižbi več, vendar meni ta način zelo odgovarja.
Upam, da sem razumljivo napisala. Sta sicer dve knjižbi več, vendar meni ta način zelo odgovarja.
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Pipo, jaz imam pri kontu 160 dve analitiki. Na 160 000 knjižim prejet račun v istem mesecu kot je nastanek obveznosti. Tiste prejete fakture, ki pa imajo datum nastanka obveznosti npr. v juniju, prejeli pa smo jih v juliju in gredo v obrazec DDV v juliju, knjižim na konto 160 100. Pred obračunom DDV za mesec julij, bom prenesla promet za junij s konta 160 100 na konto 160 000 in mi bo stanje konta 160 000 štimal z obrazcem.