kilometrina oz. kakšen strošek pri s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Bobo
Novinec
Novinec

kilometrina oz. kakšen strošek pri s.p.

Odgovor Napisal/-a Bobo »

Pozdravljeni,

zanima me koliko kilometrine oz. kakšen strošek si lahko upoštevam, v naslednjem primeru. Stalno prebivališče imam v kraju recimo A, v službo (stalno zaposlen) se vozim v kraj B (dobim plačane potne stroške), potem pa moram popoldne še kaj postoriti za s.p., ki ima sedež v kraju C. Kraj B leži med krajema A in C. Si lahko upoštevam strošek od A do C ali samo od B do C, ker mi od A do B že plača firma v kateri sem zaposlen. Si upoštevam strošek kilometrine ali strošek prevoza na delo???

Hvala !
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Praviloma:
- prevoz iz kraja A, kjer imate stalno bivališče v kraj B, kjer opravljate delo oziroma imate delovno mesto, kar je razvidno tudi iz pogodbe iz zaposlitve: povračilo stroškov za prevoz na delo in iz dela ;
- pot, ki jo opravite: po opravljenem delovnem času (ali pa tudi med delovnim časom), iz kraja kjer je delovno mesto (kraj B) na sedež s.p.-ja: povračilo stroškov za uporabo lastnega vozila = kilometrina
LP
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz bi si strošek pisala od A do C. Kako vam lahko dokažejo, da greste iz službe kar na sedež s.p.? Vsaj nekajkrat greste iz službe najprej domov (družinske obveznosti,...) in takrat si napišite iz A do C.
Lp
DECO
Odgovori