Pozdravljeni,
zanima me koliko kilometrine oz. kakšen strošek si lahko upoštevam, v naslednjem primeru. Stalno prebivališče imam v kraju recimo A, v službo (stalno zaposlen) se vozim v kraj B (dobim plačane potne stroške), potem pa moram popoldne še kaj postoriti za s.p., ki ima sedež v kraju C. Kraj B leži med krajema A in C. Si lahko upoštevam strošek od A do C ali samo od B do C, ker mi od A do B že plača firma v kateri sem zaposlen. Si upoštevam strošek kilometrine ali strošek prevoza na delo???
Hvala !
kilometrina oz. kakšen strošek pri s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Praviloma:
- prevoz iz kraja A, kjer imate stalno bivališče v kraj B, kjer opravljate delo oziroma imate delovno mesto, kar je razvidno tudi iz pogodbe iz zaposlitve: povračilo stroškov za prevoz na delo in iz dela ;
- pot, ki jo opravite: po opravljenem delovnem času (ali pa tudi med delovnim časom), iz kraja kjer je delovno mesto (kraj B) na sedež s.p.-ja: povračilo stroškov za uporabo lastnega vozila = kilometrina
LP
- prevoz iz kraja A, kjer imate stalno bivališče v kraj B, kjer opravljate delo oziroma imate delovno mesto, kar je razvidno tudi iz pogodbe iz zaposlitve: povračilo stroškov za prevoz na delo in iz dela ;
- pot, ki jo opravite: po opravljenem delovnem času (ali pa tudi med delovnim časom), iz kraja kjer je delovno mesto (kraj B) na sedež s.p.-ja: povračilo stroškov za uporabo lastnega vozila = kilometrina
LP