PR od neobstoječega podjetja
Moderator: Mirko Zbačnik
PR od neobstoječega podjetja
Prejeli smo račun, ampak ko sem šla preverjat izdajatelja računa, sem ugotovila da le-tega ni v AJPESU (sem iskala z davčno številko, naslovom, nazivom). Kaj naj naredim s tem računom? Za ga zavrit je žal prepozno. Kam da ga knjižim? Najlepša hvala
-
racunalnik
- Računovodja

Sem imela podobno izkušnjo. Dobila sem račun z DDV, pa mi ga računalniški program ni hotel zajeti - sporočal mi je, da je davčna številka napačna. Ko sem šla preverjat na spletne strani Banke Slovenija in DURS-a, o firmi niso imeli nobenih podatkov, na Ajpesu so jo prikazovali, oziroma jo prikazujejo še zdaj (po dveh letih) kot firmo v ustanavljanju.
Račun sem jim zavrnila z obrazložitvijo, da ga ne morem vpisati, ker mi ga računalnik zavrača, naj ga popravijo in pošljejo znova - ni bilo več računa nazaj in preden sem obvestila naše ljudi, naj ne poslujejo s to firmo, so nabavili še nekaj blaga, za katerega prav tako nisem nikoli dobila računa - res ne vem, kaj se grejo ...
Račun sem jim zavrnila z obrazložitvijo, da ga ne morem vpisati, ker mi ga računalnik zavrača, naj ga popravijo in pošljejo znova - ni bilo več računa nazaj in preden sem obvestila naše ljudi, naj ne poslujejo s to firmo, so nabavili še nekaj blaga, za katerega prav tako nisem nikoli dobila računa - res ne vem, kaj se grejo ...