PR od neobstoječega podjetja

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Glory
Začetnik
Začetnik

PR od neobstoječega podjetja

Odgovor Napisal/-a Glory »

Prejeli smo račun, ampak ko sem šla preverjat izdajatelja računa, sem ugotovila da le-tega ni v AJPESU (sem iskala z davčno številko, naslovom, nazivom). Kaj naj naredim s tem računom? Za ga zavrit je žal prepozno. Kam da ga knjižim? Najlepša hvala
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a ajnos »

Davčno nepriznan odhodek (poslovno nepotrebni stroški).

Sicer pa, kako ste pa račun plačali, če podjetje ne obstaja, tudi nima TRRja.

LP
A
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

V Ajpesu niso vpisana vsa podjetja. Sem tudi sama iskala, pa nisem našla določenih podjetij, pa čeprav so aktivna.
helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena »

Sem imela podobno izkušnjo. Dobila sem račun z DDV, pa mi ga računalniški program ni hotel zajeti - sporočal mi je, da je davčna številka napačna. Ko sem šla preverjat na spletne strani Banke Slovenija in DURS-a, o firmi niso imeli nobenih podatkov, na Ajpesu so jo prikazovali, oziroma jo prikazujejo še zdaj (po dveh letih) kot firmo v ustanavljanju.

Račun sem jim zavrnila z obrazložitvijo, da ga ne morem vpisati, ker mi ga računalnik zavrača, naj ga popravijo in pošljejo znova - ni bilo več računa nazaj in preden sem obvestila naše ljudi, naj ne poslujejo s to firmo, so nabavili še nekaj blaga, za katerega prav tako nisem nikoli dobila računa - res ne vem, kaj se grejo ... :shudic:
Odgovori