nemogoče stranke
Moderator: Mirko Zbačnik
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Sem tud jaz mislila, da so taki "vele" podjetniki, ki so si takoj ko so registrirali dejavnost oz. odprli firmo najprej kupili audija po zadni modi, nabavili vse možne kreditne kartice, govorili da zdej bo pa posu laufal da bo kaj sem že mislila da jim bom morala kupit kakšno lopato da bodo lahko denar na kup metal pa se vse obrne in to hudičevo hitro. Sedaj mi je dolžam že sedem mesecev, plačo si je nazadnje izplačal aprila, dala sem mu še in še priložnosti ker mi vsak teden obljubi sedaj bom pa res plačal itd. Tud njega je davčna zakačila za stare grehe in to po ne vem koliko letih. Meni so pa zadnič ko sem dobila odločbo za dohodnino odtrgali 0,02 eur prispevkov, ker sem jih baje premalo plačala. Ja taka je ta naša država. Sedaj bi mu morala do 10.08. oddati SFR pa ga ne bom ker je zadni dokumet, dostavljen iz njegove strani z datumom 31.03.. In tako je to kot je nekdo pred mano že napisal lahko bi napisali knjigo, lahko bi napisali več knjig in kaj bomo storili vsi tisti, ki imamo stranke zato da bomo preživeli čeprav nam ne plačujejo. Bomo še naprej upali ali jih bomo odslovili???
L.P. Lidija
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Dobra znanka portala imenuje te "čudake" lahkomiselneži, ki mnislijo, da vse lahko uredijo po domače in v večini primerov niso večji obrtniki. Jaz bi le dodal, da so še domišljavi. Ravno ta vikend sem sedel na terasi nekega lokala in poslušal pogodor v smilsu "mi smo super, oni so zanič" - tudi po mnenju teh so za vse krivi "drugi" s to in to mafijo čelu (odvisno od politične opcije).
Da ne zajidem v plitiko, ker p. je k.
Iz izkušen z delom takih strank lahko potrdim , da slej ko prej "pokasirajo" za nazaj.
Da ne zajidem v plitiko, ker p. je k.
Iz izkušen z delom takih strank lahko potrdim , da slej ko prej "pokasirajo" za nazaj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Zgolj za nadaljevanje debate - ali bi bilo zelo neokusno, če bi se sestavila črna lista tistih podjetij oziroma podjetnikov, ki "izpolnjujejo" vse lastnosti, ki ste jih našteli v prejšnjih člankih - če drugega ne, da se tisti, ki so kot računovodje izpostavljeni zahtevam in pravilom stroke (pa še kakšna odgovornost za morebitno škodo bi se našla), lahko zaščitijo ali vsaj preverijo svojega bodočega naročnika!?!
Mislim, da si tega ne moremo privoščiti, saj bi se ti podjetniki kar hitro spomnili in napovedali tožbo (to pa navadno obvladajo).
Ne vem zakaj se sekirate. Če imate v pogodbi, ki sta jo podpisali obe strani, napisano da v primeru neplačila računa prekinete sodelovanje, potem to tudi naredite. Sestavite spisek dokumentov, ki mu/ji boste vrnili, spisek podpiše, če pa vas kličejo z DURS-a, pa jim pošljete kopijo podpisanega spiska vrnjene dokumentacije.
DURS pa ima itak neverjetne evidence. Stranki, ki je 31.3.2007 zaprla dejavnost (oddana so bila vsa poročila), vsak mesec pošljejo poziv za oddajo obračuna DDV. Potem se pa čudimo zakaj ima država tako velike odhodke
Ne vem zakaj se sekirate. Če imate v pogodbi, ki sta jo podpisali obe strani, napisano da v primeru neplačila računa prekinete sodelovanje, potem to tudi naredite. Sestavite spisek dokumentov, ki mu/ji boste vrnili, spisek podpiše, če pa vas kličejo z DURS-a, pa jim pošljete kopijo podpisanega spiska vrnjene dokumentacije.
DURS pa ima itak neverjetne evidence. Stranki, ki je 31.3.2007 zaprla dejavnost (oddana so bila vsa poročila), vsak mesec pošljejo poziv za oddajo obračuna DDV. Potem se pa čudimo zakaj ima država tako velike odhodke
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
So stranke, ki niti ne oddajajo bilanc, poročil o plačah, prispevkih... Prosiš ga, moleduješ, pripravljen si mu zastonj narediti ... nič. Na davčni ga prosijo, mu svetujejo, naj dela po navodilih računovodja. Razložiš mu posledice, poveš, da ni še vse izgubljeno ... še vedno nič.
tudi taki so .. nazadnje mu bom verjetno vrnil dokumentacijo. Klical me je za urediten neke postranske zadeve.
tudi taki so .. nazadnje mu bom verjetno vrnil dokumentacijo. Klical me je za urediten neke postranske zadeve.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko