Sem nov, funkcijo isci sem ze izkoristil (cetudi mi bo kdo ocital, da premalo
Situacija je naslednja. Oz. bolje receno, dilema.
Sem absolvent, podjetje pa me zeli s 1.10.2007 zaposliti. Na voljo imam redno zaposlitev za dolocen cas, avtorsko pogodbo ali pa popoldanski s.p.
Za lazjo predstavo recimo, da bi bila osnova 1.000 eur + dodatki (malica, prevoz, ??). Koliko potem na koncu "stanem" jaz podjetje?
Ce bi odprl popodanski s.p. (v casu statusa), bi potem izstavil racun, ki bi bil potem ustrezno visji, glede na strosek, ki bi ga podjetje drugace imelo z mano? Je tukaj potrebno bit na kaj pozoren? (prevoz, bolniske, dopusti, itd.) Za boljse pogajanje:).
Kako je z avtorsko pogodbo. V podjetju mi niso znali cisto natancno povedati. Namrec trenutno imam aktivne 3 avtorske pogodbe, mi je pa tajnica rekla, da bi moral it na durs podpirat oz. oddat prosnjo za visje normirane stroske? Kje si lahko preberem kaj vec o tem?
Se opravicujem za zacetniska vprasanja, ampak se trenutno komaj prebijam skozi osnove, zato prosim za potrpljenje
In se: se mi s.p. sploh splaca? Bo visji neto? Lahko kupim osnovna sredstva, potne stroske itd. ? (delo je v LJ, stalno prebivalisce imam v Celju)..
Upam, da sem bil razumljiv, kjer me cevelj zuli.
Za vse odgovor iskreno hvala.
LP,
S.