Običajno prebivališče

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TINNNA
Začetnik
Začetnik

Običajno prebivališče

Odgovor Napisal/-a TINNNA »

Pozdravljeni,

zanima me, kaj pomeni v Uredbi o povračilu stroškov v zvezi z delom... običajno prebivališče? Ali mora to prebivališče bit kje prijavljeno npr. kot začasno prebivališče? Npr. sedež podjetja je na enakem naslovu kot je naslov (uraden) mojega partnerja, ampak živiva pa pri meni. Tako njemu ne obračunam stroškov prevoza na/iz delo/a, sebi pa. Ali bi lahko obračunala tudi njemu glede na to, da "običajno" prebiva pri meni?

Prosim za mnenja. Hvala.
Tina
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Mislim, da bi šlo, ker večino časa prihaja z vašega naslova. Vendar kako boste to dokazali zna biti problem v primeru inšpekcije?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Če bo inšpektor kaj dvomil, ga peljete domov in mu pokažete, da ima partner pri Vas zobno ščetko, pižamo, copate itd. LP
TINNNA
Začetnik
Začetnik

Starči, Vi pa ste na hece...

Jambolaja, ravno to se sprašujem, kako to dokazati? Ker običajno prebivališče ni začasno prebivališče, ki ga lahko uradno dokažeš. Če pa se mi bo inšpektor v kaj vpiknil, pa se mi bo zagotovo v to.

Zanimala so me pač mnjenja in izkušnje.
TINNNA
Začetnik
Začetnik

Nina, vse to sem že prebrala, pa vendar ni konkretnega odgovora, kako to dokazati, ker je pri meni obraten primer, običajno prebivališče je namreč dlje od stalnega in ne tako kot v večini primerov, da je običajno bivališče bližje delovnemu mestu in veliko ljudi v tem primeru običajnega bivališča ne navede.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Razumem, kaj sprašujete ... Skušala sem pokazati, s kakšnimi pomisleki se lahko srečujete ob dokazovanju v katerokoli smer ...
TINNNA
Začetnik
Začetnik

Torej je bolje, da se v to sploh ne spuščam, čeprav bi letno kar lepo vsoto naneslo.

Hvala vseeno!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Pa še ta dilema (če obračunavate po 0,15/km): če se dva vozita na delo skupaj, bi inšpektor priznal najbrž samo enemu ??
Odgovori