Običajno prebivališče
Moderator: Mirko Zbačnik
Običajno prebivališče
Pozdravljeni,
zanima me, kaj pomeni v Uredbi o povračilu stroškov v zvezi z delom... običajno prebivališče? Ali mora to prebivališče bit kje prijavljeno npr. kot začasno prebivališče? Npr. sedež podjetja je na enakem naslovu kot je naslov (uraden) mojega partnerja, ampak živiva pa pri meni. Tako njemu ne obračunam stroškov prevoza na/iz delo/a, sebi pa. Ali bi lahko obračunala tudi njemu glede na to, da "običajno" prebiva pri meni?
Prosim za mnenja. Hvala.
Tina
zanima me, kaj pomeni v Uredbi o povračilu stroškov v zvezi z delom... običajno prebivališče? Ali mora to prebivališče bit kje prijavljeno npr. kot začasno prebivališče? Npr. sedež podjetja je na enakem naslovu kot je naslov (uraden) mojega partnerja, ampak živiva pa pri meni. Tako njemu ne obračunam stroškov prevoza na/iz delo/a, sebi pa. Ali bi lahko obračunala tudi njemu glede na to, da "običajno" prebiva pri meni?
Prosim za mnenja. Hvala.
Tina
Mislim, da bi šlo, ker večino časa prihaja z vašega naslova. Vendar kako boste to dokazali zna biti problem v primeru inšpekcije?
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Nina, vse to sem že prebrala, pa vendar ni konkretnega odgovora, kako to dokazati, ker je pri meni obraten primer, običajno prebivališče je namreč dlje od stalnega in ne tako kot v večini primerov, da je običajno bivališče bližje delovnemu mestu in veliko ljudi v tem primeru običajnega bivališča ne navede.