Neizkoriščen dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
JANCAP
Začetnik
Začetnik

Neizkoriščen dopust

Odgovor Napisal/-a JANCAP »

Delavec je bil zaposlen za nedoločen čas. Sam je dal odpoved delovnega razmerja. Na njegovo željo - ker je že imel dogovorjeno delo pri drugem delodajalcu - ni bilo odpovednega roka. Regres za let.dop.za 2007 smo mu v celoti izplačali. Ostalo pa mu je 10 dni letnega dopusta. Moramo izdati potrdilo za novega delodajalca koliko dni dopusta še ima neizkoriščenega - na kaj se sklicujemo? Odškodnina za neizkoriščen dopust mu verjetno ne pripada.
Prosim za odgovor, je NUJNO!!!!
Janca
alijana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a alijana »

Vi mu izdate potrdilo o koriščenju letnega dopusta, torej koliko dni letnega dopusta je izkoristil in koliko regresa za letni dopust je prejel. Je pa res, da je pravica do regresa vezana na pravico do letnga dopusta. Lp,
Alijana
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Menim, da mu odškodnina za neizkoriščen dopust ne pripada, saj ZDR govori o tem, da se odškodnina za neizkoriščen dopust izplača v primeru, če delavec ni imel možnosti koristiti dopusta, ker mu delodajalec tega ni omogočil.
V potrdilu mi napišemo koliko dopusta je delavec že koristil za tekoče leto, enako sem dobila tudi od novo zaposlenih in to je po mojem tudi vse - ne vem, zakaj bi se morali na karkoli sklicevati. Koliko je koristil nekdo, ki se na novo zaposli v podjetju je pomembno po mojem zato, ker imajo različne kolektivne pogodbe različne kriterije za dodelitev dopusta in mu je lahko v novem podjetju lahko dodeljeno drugačno število dni dopusta.
LP
JANCAP
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a JANCAP »

HVALA LEPA obema za odgovor. Sem bila enakega mnenja ampak nisem bila prepričana, da je prav.
Lep pozdrav,
Janca
Odgovori