Razlika med registrom OS in glavno knjigo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
CLARISA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Razlika med registrom OS in glavno knjigo

Odgovor Napisal/-a CLARISA »

V prejšnjem programu so imeli register OS in glavno knjigo ločeno, tako da so imeli dvojno delo, zdaj se je pa program menjal in je vse v enem. Ko sem vse vnesla v nov program in pregledala, sem ugotovila, da razlika med glavno in registrom ni točna. Razlika je pa nastala, ker iz registra so dali ven, kar ni bilo več v uporabi v glavni knjigi pa ne! Zanima me kako naj rešim ta problem, kam naj dam razliko?
Prosim za pomoč :szalosten:
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

So imela izločena OS še sedanjo vrednost?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Verjetno so opravili neko inventuro. Zahtevajte zapisnik, če ga ni, naj ga naredijo. Na osnovi tega boste v GK uskladili stanje. sicer bi mroali tudi iz registra OS nek dokument (zapisnik).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
CLARISA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CLARISA »

Izločena OS nimajo sedanje vrednosti!
Na žalost :szalosten: ne obstaja noben zapisnik, ker sem že vse pregledala in sploh ne vem kako se je to delalo!!!!!! Ko bi imela vsaj kakšen dokument, pa ga ni!
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Izknjiži še iz GK : 05/04,pa mirna Bosna (razen če je mlajše od 5 let).LP
Ajdovka
Nov član
Nov član

Inventura 2007

Odgovor Napisal/-a Ajdovka »

Če ni ničesar,nobenih zapisnikov o odpisu ali uničenju, bi jaz naredila inventuro osnovnih sredstev 31.12.2007, in ugotovila eventuelne manjke osnovnih sredstev in po inventurnem zapisniku dala v izbris. Ne bi kar knjižila brez osnove, ker je temeljna računovodska knjiga glavna knjiga in ne moreš kar usklajevati z analitiko kar tako.

Boste imeli pa problem, če so bile za ta OS koriščene olajšave pri davku od dobička, kot je napisano, in so osn. sredstva mlajša od pet let. Upam, da imate dostopen register, kaj je bilo sploh notri.

LP
Odgovori