Odpis blaga iz EU
Moderator: Mirko Zbačnik
Odpis blaga iz EU
Pozdrav!
Morda mi lahko kdo pomaga:
V skladišču trg. blaga smo imeli poškodovano blago od dobavitelja iz EU, le ta nam je poškodbe na blagu-razbitje priznal in poslal dobropis. To blago smo odpisali brez obračuna DDV na osnovi Pravilnika združenja trgovine o odpisu-kalu oz.razbitju. Kako pa je z knjiženjem dobropisa-mislim glede samoobdavčitve in ali smo pri odpisu ravnali pravilno?
Odpis sem knjižila v strošek, dobropis storno strošek. Ali je tako prav?
Morda pa moram ravnati kako drugače?
Hvala za vaše mnenje.
anina
Morda mi lahko kdo pomaga:
V skladišču trg. blaga smo imeli poškodovano blago od dobavitelja iz EU, le ta nam je poškodbe na blagu-razbitje priznal in poslal dobropis. To blago smo odpisali brez obračuna DDV na osnovi Pravilnika združenja trgovine o odpisu-kalu oz.razbitju. Kako pa je z knjiženjem dobropisa-mislim glede samoobdavčitve in ali smo pri odpisu ravnali pravilno?
Odpis sem knjižila v strošek, dobropis storno strošek. Ali je tako prav?
Morda pa moram ravnati kako drugače?
Hvala za vaše mnenje.
anina
odpis blaga iz
gre za blagovni dobropis, torej blago je bilo poŠkodovano.
anina
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
anina
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Menim, da niste pravilno uporabili odpis poškodovanega blaga na podlagi Pravilnika o kalu ..., ker vam je sam dobavitelj priznal škodo blaga in poslal dobropis za vrednost poškodovanega blaga, ki ste ga, vsaj tako razmišljam zapisali v reklamacijski zapisnik, na podlagi katerega vam je dobavitelj iz EU priznal nastalo škodo. Zato ne morete uporabiti za odpis Pravilnik o odpisu .... Z dobropisom dobavitelja zmanjšate zalogo blaga in hkrati obveznost do dobavitelja, pri DDV ravnate prav tako kot pri računu, vendar je znesek v minus. Upam, da sem pravilno razumela vaš problem ter ga tako tudi ponazorila. Ker tudi sami meniti, da je to blagovni dobropis. Pravilnik o odpisu ... uporabljamo, ko smo mi povzročitelji škode, razbitja ali uničenja. LP-TITA
odpis blaga iz eu
Pozdrav!
Hvala za vaše razmišljanje, malo sem zmedena , ker smo to poškodovano blago uničili v prisotnosti dobavitelja v našem skladišču, ker je bilo neuporabno, torej poškodovano-nismo ga vrnili dobavitelju, nato pa nam je poslal dobropis, na katerem je navedel blago, ki smo ga uničili.
anina
Hvala za vaše razmišljanje, malo sem zmedena , ker smo to poškodovano blago uničili v prisotnosti dobavitelja v našem skladišču, ker je bilo neuporabno, torej poškodovano-nismo ga vrnili dobavitelju, nato pa nam je poslal dobropis, na katerem je navedel blago, ki smo ga uničili.
anina
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Odpis blaga iz EU
Že tu je bila storjena napaka, ker niste z dobropisom že zmanjšali prejem v skladišču. Kot so povedali predhodniki, se dobropis dejansko knjiži enako kot račun, na katerega se le-ta nanaša, le s predznakom -.anina napisal/-a:Odpis sem knjižila v strošek, dobropis storno strošek. Ali je tako prav?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: