Račun za Eurocard
Moderator: Mirko Zbačnik
Račun za Eurocard
Kako knjižite zbirni račun od Eurocarda, kot oproščen promet ali ga sploh ne zavedete v knjigo DDV-ja?
Mi ga ne damo v knjige, ker knjižimo vsak račun posebej, pa me zanima ali delamo prav, glede na to, da na računu od Eurocarda pa piše klavzula, da je oproščen promet.
Mi ga ne damo v knjige, ker knjižimo vsak račun posebej, pa me zanima ali delamo prav, glede na to, da na računu od Eurocarda pa piše klavzula, da je oproščen promet.
To ja, jaz govorim o zbirnem računu, ki ga pošlje banka.3739 napisal/-a:Eurocard ni račun, temveč način plačila. Mi od lastnika ozr. uporabnika Eurocarda zahtevamo, da priloži original račun in tega knjižimo vsakega posebej v knjigo prejetih računov. Če pa ne dostavi računa, je pa to osebna raba in se knjiži odvisno pri d.o.o. na kredit, pri s.p pa na lastniški račun-
Mi ne damo v knjigo prejetih računov saj v Iks-u 9-10/2005 piše:
"Obračuni plačil s plačilnimi karticami, ki jih sestavljajo lastniki plačilnih kartic ali prejemniki plačil s plačilnimi karticami" ne sodijo v ureditev DDV.
Sledi še opomba: "V obrazec P-RAČ se vpisujejo podatki iz izvirnikov računov, ne pa podatki iz kopij računov, ki so priloga k obračunu uporabe plačilne kartice."
"Obračuni plačil s plačilnimi karticami, ki jih sestavljajo lastniki plačilnih kartic ali prejemniki plačil s plačilnimi karticami" ne sodijo v ureditev DDV.
Sledi še opomba: "V obrazec P-RAČ se vpisujejo podatki iz izvirnikov računov, ne pa podatki iz kopij računov, ki so priloga k obračunu uporabe plačilne kartice."
Vsak lastnik ozr. uporabnik plačilne kartice dobi ob nakupu ozr. plačilu blaga ali storitve original račun. Ta original račun je priloga obvestilu banke in se knjiži v knjigo prejetih faktur..
Tisto kar pa piše v Iksu kot pravite pa se nanaša na račune ozr. obračune potnih stroškov, tam pa ni vedno računa na firmo in to je samo povračilo stroškov in to pa ne gre v knjigo prejetih računov.
Tisto kar pa piše v Iksu kot pravite pa se nanaša na račune ozr. obračune potnih stroškov, tam pa ni vedno računa na firmo in to je samo povračilo stroškov in to pa ne gre v knjigo prejetih računov.