Kmet pavšalist

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Kmet pavšalist

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Kako je s prijavo kmeta pavšalista v sistem DDV-ja, ko s prihodki na dopolnilni dejavnosti preseže oz.bo presegel prag 25.000 €? Spraševala sem že na Durs, pa mi gospa ni znala konkretno povedati!

Ima kdo izkušnje s tem???
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Najbolje da se oglasite na VEM točki, kjer boste točno izvedeli kako in kaj, ali pa na vaši najbližji obrtni zbornici.

Drugače pa izpolnite obrazec, ki se nahaja na Durs strani za vstop v sistem ddv-ja in potem vam pošljejo odločbo.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
sonjaz
Računovodja
Računovodja

Da je potrebno poslati obrazec DDV-P2 na Durs mi je znano, kako pa je s pavšalnim nadomestilom 4 %, ali si ga lahko kmet, ki bo z odkupnim blokom predal hlodovino na dopolnilno dejavnost upošteva kot vstopni DDV? Ali mora oddati na Durs mogoče še vlogo- (obrazec DDV-VKP4: vloga za pridobitev dovoljenja za uveljavljanje pavšalnega nadomestila kot odbitka DDV.?
Ali ima mogoče kdo izkušnje s tem, bi lepo prosila za pomoč, ker na davčni mi referentka trdi, da mora pavšal vrniti, ki se navezuje na les? Ne vem, če je to res tako ?
sonjaz
Računovodja
Računovodja

Ali res nihče ne ve kaj o tem?
markovcic
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Kmet - zavezanec za DDV

Odgovor Napisal/-a markovcic »

Ko postane kmet zavezanec za DDV (z dnem, ki je določen v odločbi DURS) ni več "pavšalist", saj se ti dve zadevi izključujeta.
Odgovori