Kako je s prijavo kmeta pavšalista v sistem DDV-ja, ko s prihodki na dopolnilni dejavnosti preseže oz.bo presegel prag 25.000 €? Spraševala sem že na Durs, pa mi gospa ni znala konkretno povedati!
Ima kdo izkušnje s tem???
Kmet pavšalist
Moderator: Mirko Zbačnik
Najbolje da se oglasite na VEM točki, kjer boste točno izvedeli kako in kaj, ali pa na vaši najbližji obrtni zbornici.
Drugače pa izpolnite obrazec, ki se nahaja na Durs strani za vstop v sistem ddv-ja in potem vam pošljejo odločbo.
Drugače pa izpolnite obrazec, ki se nahaja na Durs strani za vstop v sistem ddv-ja in potem vam pošljejo odločbo.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Da je potrebno poslati obrazec DDV-P2 na Durs mi je znano, kako pa je s pavšalnim nadomestilom 4 %, ali si ga lahko kmet, ki bo z odkupnim blokom predal hlodovino na dopolnilno dejavnost upošteva kot vstopni DDV? Ali mora oddati na Durs mogoče še vlogo- (obrazec DDV-VKP4: vloga za pridobitev dovoljenja za uveljavljanje pavšalnega nadomestila kot odbitka DDV.?
Ali ima mogoče kdo izkušnje s tem, bi lepo prosila za pomoč, ker na davčni mi referentka trdi, da mora pavšal vrniti, ki se navezuje na les? Ne vem, če je to res tako ?
Ali ima mogoče kdo izkušnje s tem, bi lepo prosila za pomoč, ker na davčni mi referentka trdi, da mora pavšal vrniti, ki se navezuje na les? Ne vem, če je to res tako ?
Kmet - zavezanec za DDV
Ko postane kmet zavezanec za DDV (z dnem, ki je določen v odločbi DURS) ni več "pavšalist", saj se ti dve zadevi izključujeta.