PROSIM ZA POMOČ-NUJNO
Delavec je bil pri nas zaposlen od 16.05.2006-3.5.2007.Za leto 06 smo mu izplačačli celotni dopust in regres,za leto 2007 mu dopusta nismo izplačali in ga je prenesel v novo firmo.sedaj mu je ta nova firma izplačala le polovico regresa.Zanima me ali smo mu mi dolžni izplačat preostanek.
hvala
Regres za letni dopust-nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pri vas je res imel pravico do koriščenja celotnega dopusta, a vi ste mu bili dolžni nuditi le sorazmeren del. Delavec se tej pavici ne bi smel odreči. Ker je pravica do regresa vezana na pravico do dopusta, ste mu vi dolžni izplačati sorazmeren del. Datum 1. 7. pa je (je bil pred 1. 1. 2008) datum, ko je pridobil pravico do celotnega regresa v firmi, ko je dosegel ta pogoj.
Ta pogoj je dosegel pri vaši naslednjici; a jaz razumem to tako, da ste mu bili vi dolžni izplačati sorazmeren del, razliko do celote pa v firmi naslednici.
Tako je moje razumevanje, čeprav si je to vsak razlagal po svoje. Letos so (končno!) uredili to "nesoglasje" v ZDR in velja v vse primerih sorazmeren del pravic, glede na trajanje.
Ta pogoj je dosegel pri vaši naslednjici; a jaz razumem to tako, da ste mu bili vi dolžni izplačati sorazmeren del, razliko do celote pa v firmi naslednici.
Tako je moje razumevanje, čeprav si je to vsak razlagal po svoje. Letos so (končno!) uredili to "nesoglasje" v ZDR in velja v vse primerih sorazmeren del pravic, glede na trajanje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko