Regres za letni dopust-nujno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
xerge
Začetnik
Začetnik

Regres za letni dopust-nujno

Odgovor Napisal/-a xerge »

PROSIM ZA POMOČ-NUJNO
Delavec je bil pri nas zaposlen od 16.05.2006-3.5.2007.Za leto 06 smo mu izplačačli celotni dopust in regres,za leto 2007 mu dopusta nismo izplačali in ga je prenesel v novo firmo.sedaj mu je ta nova firma izplačala le polovico regresa.Zanima me ali smo mu mi dolžni izplačat preostanek.

hvala
mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a mansu1 »

Ja, sorazmerni del regresa ste mu dolžni izplačati vi, v kolikor ga ni dobil v podjetju kjer je zdaj.Koliko razmem, mu je podjetje, kjer je zaposlen zdaj izplačalo sorazmerni del, za ta čas, ko je pri njih.Za trajanje zaposlitve pri vas, do 3.5. pa mu morate izplačati vi.

lp
xerge
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a xerge »

mi smo dali delavcu potrdilo, da pri nas ni koristil letnega dopusta.Glede na to da mu pri drugem delodajalcu pripada celoten dopust,se mi zdi logično tudi da bi mu izplačali celoten regres.
To je moje mnenje.
prosim povejte mi vaše izkušnje.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pri vas je res imel pravico do koriščenja celotnega dopusta, a vi ste mu bili dolžni nuditi le sorazmeren del. Delavec se tej pavici ne bi smel odreči. Ker je pravica do regresa vezana na pravico do dopusta, ste mu vi dolžni izplačati sorazmeren del. Datum 1. 7. pa je (je bil pred 1. 1. 2008) datum, ko je pridobil pravico do celotnega regresa v firmi, ko je dosegel ta pogoj.

Ta pogoj je dosegel pri vaši naslednjici; a jaz razumem to tako, da ste mu bili vi dolžni izplačati sorazmeren del, razliko do celote pa v firmi naslednici.

Tako je moje razumevanje, čeprav si je to vsak razlagal po svoje. Letos so (končno!) uredili to "nesoglasje" v ZDR in velja v vse primerih sorazmeren del pravic, glede na trajanje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
mojcar
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mojcar »

Pravica do regresa ni pogojena z izkoriščenim dopustom. Tudi če nebi imel pravice do celotnega dopusta, ampak samo do sorazmernega (še ni zaposlen 6 mesecev) ste mu dolžni izplačati sorazmerni del regresa.
Tako vsaj delamo mi in mislim, da je tako tudi prav.
Odgovori