16.1.2008 sem odprl sp, ker pa še nimam računovodje bi prosil za nasvet
1. kdaj moram poravnati prispevke in koliko(kako jih izračunam za 15 dni)
2. ali moram izpolniti kakšne obrazce in jih kam poslati
Vodil bi enostavno knjigovodstvo( mesečno cca 10 izdanih in 3-4 prejete račune), nisem davčni zavezanec
Hvala za pomoč in nasvete!
Pomoč
Moderator: Mirko Zbačnik
Predvidevam, da imate redno dejavnost. Če je tako, morate prispevke poravnati do 15. febraurja. Na DURS morate do tega datuma obračun prispevkov. Ker ste sedaj komaj odprli s.p. imate pravico si izbirati višino le-teh. Najnižji prispevki se obračunavajo od minimalne plače, kar znaša približno 205 EUR/mesečno. Glede na to, da imate s.p. odprt manj kot en mesec, obračunate in plačate sorazmeren del glede na število ur.
Sicer pa priporočam, da si najdete kvalitetno in strokovno računovodjo, ki vam bo dajala sprotna navodila. Seveda pa pazite na ceno računovodskih storitev. Če želite ponudbo, mi prosim, posredujte zasebno sporočilo.
LP
Sicer pa priporočam, da si najdete kvalitetno in strokovno računovodjo, ki vam bo dajala sprotna navodila. Seveda pa pazite na ceno računovodskih storitev. Če želite ponudbo, mi prosim, posredujte zasebno sporočilo.
LP
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Sorazmerni del glede na stevilo *delovnih* dni (ur). V obrazec se vpisejo ure (torej dnevi krat osem) in glede na stevilo vseh ur v mesecu in osnovo se izracuna znesek za placilo. Sem imel to sam par mesecev nazaj, ko sem zaceluni napisal/-a:Bee-ne vem ,če bo to držalo.Meni so na davčvi rekli, da se obračunajo oz.plačajo,za začet mesec pripsevki v celoti,ne pa sorazmerni del.