RAČUN ZA PRENOČIŠČE
Moderator: Mirko Zbačnik
RAČUN ZA PRENOČIŠČE
Prosim za pomoč!!!!
-slovenski dobavitelj(hotel) nam je zaračunal enoposteljno sobo z zajtrkom za tujega gosta. Le ta je opravljal v naši firmi storitev, naročilo za prenočišče smo izdali mi -račun se glasi na firmo..
Nekje sem prebrala, da bi morali obračunati boniteto ali ne vem kaj....PROSIMO, PROSIM,.....
-slovenski dobavitelj(hotel) nam je zaračunal enoposteljno sobo z zajtrkom za tujega gosta. Le ta je opravljal v naši firmi storitev, naročilo za prenočišče smo izdali mi -račun se glasi na firmo..
Nekje sem prebrala, da bi morali obračunati boniteto ali ne vem kaj....PROSIMO, PROSIM,.....
Mene pa zanima, kateri člen Zakona o dohodnini določa to, da je potrebno plačati dohodnino. Mi smo imeli podoben primer: pri nas so delali Poljaki, nočili v gostišču, ki je izstavilo račun na naše podjetje, tak je bil namreč dogovor s podjetjem s Poljske, ki nam je posodilo delavce.
Ali moramo tudi v tem primeru obračunati za vsakega delavca dohodnino??[xx(]
LP
Martika
Ali moramo tudi v tem primeru obračunati za vsakega delavca dohodnino??[xx(]
LP
Martika
Še enkrat - ali kdo ve odgovor na omenjeno vprašanje. Mi bomo namreč spet imeli delavce S Poljske, ki bodo nočili, račun pa bo prišel na naše podjetje. Če drži, da moramo obračunati dohodnino, bom govorila z direktorjem, da se to uredi drugače.
[xx(]
:???::razz:
Mene pa zanima, kateri člen Zakona o dohodnini določa to, da je potrebno plačati dohodnino. Mi smo imeli podoben primer: pri nas so delali Poljaki, nočili v gostišču, ki je izstavilo račun na naše podjetje, tak je bil namreč dogovor s podjetjem s Poljske, ki nam je posodilo delavce.
Ali moramo tudi v tem primeru obračunati za vsakega delavca dohodnino??
LP
Martika
Martika
[xx(]
Ali moramo tudi v tem primeru obračunati za vsakega delavca dohodnino??
LP
Martika
Martika