RAČUN ZA PRENOČIŠČE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

RAČUN ZA PRENOČIŠČE

Odgovor Napisal/-a aj »

Prosim za pomoč!!!!
-slovenski dobavitelj(hotel) nam je zaračunal enoposteljno sobo z zajtrkom za tujega gosta. Le ta je opravljal v naši firmi storitev, naročilo za prenočišče smo izdali mi -račun se glasi na firmo..
Nekje sem prebrala, da bi morali obračunati boniteto ali ne vem kaj....PROSIMO, PROSIM,.....
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Capyka »

Boljše bi bilo, če bi vam zaračunali reprezentanco...
Potrebno je dobiti davčno številko vašega gosta, nato jo posredovati davčnemu uradu, pa obračunati boniteto... [xx(][xx(]
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

-kje bi več kaj pisalo o tem???
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Ups... popravljam... ne boniteto ampak potrebno je obračunati dohodnino... :oops:
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Jaz sem kar na davčno našo referentko vprašala, pa mi je potem tudi obrazce poslala...
Capyka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

kar pokličite na davčni urad! jaz se potem nisem tega posluževala, ker je gospod iz tujine že odšel in nisem imela možnosti dobiti njegove davčne številke, pa verjetno bi me precej bebavo gledal, če bi mu mogla našo davčno zakonodajo razlagat... :D
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a aj »

Povejte prosim še od kakšne osnove???
pika1
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Za prenočišta nezaposlenim lahko plačata vendar vam mora, ne glede, da je tujec, odpreti in posredovati DŠ in mu obračunate dohodnino. Obrazec dobite na davčni. Vprašanje pa je, če se omenjeni strinja. Sama se raje poslužim, da mi pišejo reprezentanco.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Mene pa zanima, kateri člen Zakona o dohodnini določa to, da je potrebno plačati dohodnino. Mi smo imeli podoben primer: pri nas so delali Poljaki, nočili v gostišču, ki je izstavilo račun na naše podjetje, tak je bil namreč dogovor s podjetjem s Poljske, ki nam je posodilo delavce.
Ali moramo tudi v tem primeru obračunati za vsakega delavca dohodnino??[xx(]
LP

Martika
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Še enkrat - ali kdo ve odgovor na omenjeno vprašanje. Mi bomo namreč spet imeli delavce S Poljske, ki bodo nočili, račun pa bo prišel na naše podjetje. Če drži, da moramo obračunati dohodnino, bom govorila z direktorjem, da se to uredi drugače.
[xx(]:roll::???::razz:

Mene pa zanima, kateri člen Zakona o dohodnini določa to, da je potrebno plačati dohodnino. Mi smo imeli podoben primer: pri nas so delali Poljaki, nočili v gostišču, ki je izstavilo račun na naše podjetje, tak je bil namreč dogovor s podjetjem s Poljske, ki nam je posodilo delavce.
Ali moramo tudi v tem primeru obračunati za vsakega delavca dohodnino??
LP

Martika

Martika
pika1
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Ne to pa je drugo. Ti stroški so neposredno povezani z pridobivanjem prihodkov in so v pogodbi navedeni. To se nanaša na razne obiske poslovnih partnerjev...
Lp!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Pika1, najlepša hvala za odgovor.
Lep konec tedna želim vsem.

Martika
Odgovori