Mesečni, tromesečni ddv?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
SAMANTA
Novinec
Novinec

Mesečni, tromesečni ddv?

Odgovor Napisal/-a SAMANTA »

Kakšen znesek je meja za mesečni obračun ddv? Prej smo bli mesečni, sedaj pa ni obrazca pa mislim, da smo verjetno pristali na 3-mesečnem obračunu?
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

210.000,00 EUR
SAMANTA
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a SAMANTA »

Hvala!!
magdalena
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a magdalena »

Jaz imam pa ravno obratni primer, pa še vedno nisem dobila obrazca. Po vaših izkušnjah, ali imam prav, da naj bi mi davčna pri prehodu iz tromesečnega na enomesečni obračun poslala obrazec?
lp

Magda
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Ali oddajate ddv preko e-davkov? Če ga potem davčna sploh ne pošilja obrazcev. Če ste presegli mejo za enomesečnega davčnega zavezanca se o tem pozanimajte pri davčni referentki (referentu).
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

za januar NISO pošiljali nobenih obrazcev, če ste iz 3 mesecev "padli" v mesečnega davčnega zavezanca. iz dursove strani si sprintajte obrazec in ga pošljite v celje. meja je 210.000€
magdalena
Računovodja
Računovodja

No saj za obrazec me ni skrbelo, kje naj ga dobim. Vprašanje je bilo zgolj iz firbca, ali so mi obrazec dolžni poslat ali ne.

Hvala za odgovore.
lp

Magda
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kaj pomeni ta neja 210.000 eur? Katera polja se gledajo in ali velja samo za s.p ali tudi za d.o.o.?
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

2.odstavek 89.člena ZDDV določa, da je davčno obdobje koledarsko trimesečje, če davčni zavezanec v preteklem koledarskem letu ni presegel obdavčljivega prometa blaga oz. storitev 210.000,00 EUR. Kaj se šteje kot obdavčljiv promet pa najdete v 7.odstavku 94.člena ZDDV.
magdalena
Računovodja
Računovodja

No, kako si pa tole razlagate. Obrazec sem oddala 29.2.2008 (sprintan iz neta, ker ga iz DURS-a do takrat nisem prejela). Danes smo pa 7.3.2008 in glej ga šmenta , obrazec iz DURS-a po pošti za mesec januar 2008. Kakšen je njihov namen. Da jim pošljem naknadno original ali se tukaj kaže njihova ažurnost??? :roll:
lp

Magda
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

DDV obrazec ste dolžni oddati kljub temu, da ga ne dobite, ker to ni razlog za neoddajo! Čeprav mislimo, da je prednatisnjen obrazec "zakon", to ravno ne bo držalo (ako mi je dejala referentka) :spomezik: .

Sem ime pa primer, ko je zavezanka postala trimesečni zavenec (prej kot začetnik leto in pol enomesečni) ni prejela obrazca za januar. A to sem pričakoval, ker ni dosegala toliko prometa.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori