Višina prispevkov za zaposlene za marec

Moderator: Mirko Zbačnik

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Višina prispevkov za zaposlene za marec

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kako boste ravnali pri obračunu glede sprejetja dopolnitve zakona o minimalni plači v DZ, boste to, upoštevali tudi pri obračunu prispevkov za nosilca dejavnosti, ali le pri obračunu minimalne plače?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
TITA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a TITA »

Smatram, da višina minimalne plače velja enako za nosilca kot za zaposlene ( mati država bo nekaj centov več prejela) iz naslova obveznosti za prispevke s.p. - zato bom pri obračunu prispevkov za s.p. upoštevala sprejto višino minimalne plače 566,53 €. Ne vem, kako bo DURS ravnal v tem primeru ( glede obremenitve). Oni so itak država zase! Lp - TITA
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Pregledal sem malce po spletu in v vse inforamcije so enake objavi na našem portalu, to je, da se najnižja osnova za zasebnike v marcu ni povečala. Še vedno je 38.53 €. Jaz bom obračunal kar 566,53. Če bo pač preveč, bom poračunal ob naslednjem obroku, drugače pa ne bo potrebno popravljat za nazaj. :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
CIPRESA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a CIPRESA »

Jaz sem na strani ministerstva za delo družino in socialne zadeve rebrala da naj bi se delal poračun plač za marec.

http://www.mddsz.gov.si/nc/si/splosno/c ... 2106/5733/

Povsod piše da se je minimalna plača povišala z MARCEM 2008, zato smo mi svojim strankam kar obračunali tako prispevke za zasebnika, kot plače zaposlenim po minimalni plači 566,53 eur.

Upam da nebomo za prvomajske praznike sedeli v pisarni in popravljali :roll:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Ravnokar sem govoril s svojo referentko na DURS-u, ki je omenila, da se držijo objav v UL, verjetno pa se bodo delali poračuni za nazaj. Tudi na vrhu ga včasih biksasjo, a ne?
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Tudi sam se bom držal objav UL "kot pijanec plota" - če bo potreba, bom pač popravljal za nazaj :spomezik: .
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Mirko : Jaz bom obračunal kar 566,53. Če bo pač preveč, bom poračunal ob naslednjem obroku, drugače pa ne bo potrebno popravljat za nazaj. .
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Če je Vlada sprejela višji znesek, je samo birokracija kriva, da še ni objavljeno. Upam, da se DURS ne bo pritoževal nad obračunom z osnovo 566,53 EUR.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Obračunaš lahko od poljubne višje osnove (no, do limita cca 3000 E) - Bajuk bo samo vesel. (Morda bo referentka bolj kisla, ker bo morala posebej preveriti.) lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Naša referentka bo res vesela še dodatnih nalog, poleg obrazcev M4/M8, še preverjanj za nazaj, itd... itd...

Upam lem da zaradi 28 € povišanj ne bo propadlo preveč podjetnji, da ne celo država zaradi nebrzdane inflacije, ki bijo to povzdočilo :| .
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Najbrž nesporazum - kaj bi imela referentka na DURS z M4/M8? lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Smo na manjši enoti, kjer opravlja vsa dela le ena in med drugim ima tudi goooro teh obrazcev (to vidim, ko jim prinesem plačilne liste za stranke). :spomezik:
Mirko Slika
Odgovori