Višina prispevkov za zaposlene za marec
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Višina prispevkov za zaposlene za marec
Kako boste ravnali pri obračunu glede sprejetja dopolnitve zakona o minimalni plači v DZ, boste to, upoštevali tudi pri obračunu prispevkov za nosilca dejavnosti, ali le pri obračunu minimalne plače?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Smatram, da višina minimalne plače velja enako za nosilca kot za zaposlene ( mati država bo nekaj centov več prejela) iz naslova obveznosti za prispevke s.p. - zato bom pri obračunu prispevkov za s.p. upoštevala sprejto višino minimalne plače 566,53 €. Ne vem, kako bo DURS ravnal v tem primeru ( glede obremenitve). Oni so itak država zase! Lp - TITA
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Pregledal sem malce po spletu in v vse inforamcije so enake objavi na našem portalu, to je, da se najnižja osnova za zasebnike v marcu ni povečala. Še vedno je 38.53 €. Jaz bom obračunal kar 566,53. Če bo pač preveč, bom poračunal ob naslednjem obroku, drugače pa ne bo potrebno popravljat za nazaj.
.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Jaz sem na strani ministerstva za delo družino in socialne zadeve rebrala da naj bi se delal poračun plač za marec.
http://www.mddsz.gov.si/nc/si/splosno/c ... 2106/5733/
Povsod piše da se je minimalna plača povišala z MARCEM 2008, zato smo mi svojim strankam kar obračunali tako prispevke za zasebnika, kot plače zaposlenim po minimalni plači 566,53 eur.
Upam da nebomo za prvomajske praznike sedeli v pisarni in popravljali
http://www.mddsz.gov.si/nc/si/splosno/c ... 2106/5733/
Povsod piše da se je minimalna plača povišala z MARCEM 2008, zato smo mi svojim strankam kar obračunali tako prispevke za zasebnika, kot plače zaposlenim po minimalni plači 566,53 eur.
Upam da nebomo za prvomajske praznike sedeli v pisarni in popravljali
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
MARJETICAVA
- Računovodja

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Naša referentka bo res vesela še dodatnih nalog, poleg obrazcev M4/M8, še preverjanj za nazaj, itd... itd...
Upam lem da zaradi 28 € povišanj ne bo propadlo preveč podjetnji, da ne celo država zaradi nebrzdane inflacije, ki bijo to povzdočilo
.
Upam lem da zaradi 28 € povišanj ne bo propadlo preveč podjetnji, da ne celo država zaradi nebrzdane inflacije, ki bijo to povzdočilo
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: