Lepo pozdravljeni,
Ko sem bil še zaposlen pri zdaj že bivšem delodajalcu, mi je firma kupila osebni računalnik in ga zavedla kot osnovno sredstvo. Nabavna vrednost je bila nekje med 500 in 600 EUR (brez DDV) - točna vrednost mi žal ni znana, ker nimam računa.
Od tega je sedaj minilo že približno 13 mesecev in pri tem delodajalcu od nedavnega nisem več zaposlen. Ker sem računalnik ob odhodu sklenil obdržati, mi je podjetje izstavilo račun za odkup osnovnega sredstva v znesku 450 EUR (540 EUR skupaj z DDV).
Zanima me, ali je to realna cena po enoletni amortizaciji, glede na starost in tip osnovnega sredstva?
Hvala za odgovor.
Amortizacija osnovnega sredstva (osebni računalnik)
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Eno je knjigovodska vrednost, drugo pa tržna vrednsot računalnika. Čeprav bi bila knjigovodksa vrednost 0, ima še vedno tržno vrednost. Kot je povedal predhodnik, vi verjetno veste, kaj ste s tem pridobili.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ta odgovor ni preprost, ker bi moral ovrednotiti ves čas, ki sem ga vložil v konfiguracijo, ne zgolj čiste vrednosti naprave. To pa je zapleteno in povsem preveč subjektivno, da bi lahko iz tega potegnil kakšno realno cifro. Kdo bi lahko celo rekel, da je računalnik zdaj vreden več kot ob nakupu.
Ampak najlepša hvala za odgovore. Mislim, da ste mi pomagali.
Ampak najlepša hvala za odgovore. Mislim, da ste mi pomagali.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: