gotov ima kdo !

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

gotov ima kdo !

Odgovor Napisal/-a MIŠKO »

Prosim za pomoč :
delavec je pri nas zaposlen 4 ure,v drugi firmi 4 ure.????
??? prispevki,dohodnina,nadomestilo za prevoz in malico????

Kajneda imate v praksi !!

LP in hvala
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Jaz sem mnenja (v nasprotju z marsikom), da ga morate glede malice in prevoza obravnavati, kot da je zaposlen samo pri vas. (Načelno vas nima kaj brigati, kaj dela v preostalih 20 urah.)

Glede akont. dohodnine pa je zmeda : ni pravila za določitev glavnega delodajalca (za upoštevanje olajšav). Naj bi bil tisti, ki mu daje večjo plačo - ampak kako to preverjati? Vsak mesec sproti? lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Glavni delodajalec je tisti, pri katerem dobiva višji dohodek, ne glede koliko časa dela pri nekem delodajalcu. Pri glavnem delodajalcu se obračuna dohodnina normalno, pri drugem pa se obračuna davčni odtegljaj.

Nekaj je že v bazi znanja: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... .C4.8Di.3F .

Kar se tiče malice, pa bi jaz igral na "fer" odnose - vsak sorazmerno, ravno tako prevoz.

Je pa na tem področju res zmeda, ker takih zapolsitev še ni vleiko, čeprav jih zakon številčno ne omejuje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MIŠKO
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a MIŠKO »

Torej če razumem-pri glavnem delodajalcu obračunajo kot plačo s prispevki in dohodnino in olajšavami, pri drugem pa prispevki in dohodnina brez olajšav in 25 % stopnjo.

Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Še z drugim delodajalcem se dogovorite o načinu obračuna in ... lep pozdrav! :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Kaj pa - malo za popestritev debate - varstvo podatkov?
ZDOH ne predpisuje postopka pridobitve podatkov - pa bomo kar po domače? Kaj bo rekla NPM? lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Tudi sam sem pomislil na to dilemo; v očeh drugega bi bil rad vsak glavni delodajalec, dejansko pa nekateri stremijo k čim nižji plači. Delavec bo prišek k delodajalcu, "Ti, veš, oni mi daje več, on je ta-glavni!" (malo šale), a dejansko je lahko to res problem, ker so plače tajne.

Kaj bo rekla NPM? Jo povprašamo?!

:spomezik:
Mirko Slika
Odgovori