Prosim za pomoč :
delavec je pri nas zaposlen 4 ure,v drugi firmi 4 ure.????
??? prispevki,dohodnina,nadomestilo za prevoz in malico????
Kajneda imate v praksi !!
LP in hvala
gotov ima kdo !
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz sem mnenja (v nasprotju z marsikom), da ga morate glede malice in prevoza obravnavati, kot da je zaposlen samo pri vas. (Načelno vas nima kaj brigati, kaj dela v preostalih 20 urah.)
Glede akont. dohodnine pa je zmeda : ni pravila za določitev glavnega delodajalca (za upoštevanje olajšav). Naj bi bil tisti, ki mu daje večjo plačo - ampak kako to preverjati? Vsak mesec sproti? lp
Glede akont. dohodnine pa je zmeda : ni pravila za določitev glavnega delodajalca (za upoštevanje olajšav). Naj bi bil tisti, ki mu daje večjo plačo - ampak kako to preverjati? Vsak mesec sproti? lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Glavni delodajalec je tisti, pri katerem dobiva višji dohodek, ne glede koliko časa dela pri nekem delodajalcu. Pri glavnem delodajalcu se obračuna dohodnina normalno, pri drugem pa se obračuna davčni odtegljaj.
Nekaj je že v bazi znanja: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... .C4.8Di.3F .
Kar se tiče malice, pa bi jaz igral na "fer" odnose - vsak sorazmerno, ravno tako prevoz.
Je pa na tem področju res zmeda, ker takih zapolsitev še ni vleiko, čeprav jih zakon številčno ne omejuje.
Nekaj je že v bazi znanja: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... .C4.8Di.3F .
Kar se tiče malice, pa bi jaz igral na "fer" odnose - vsak sorazmerno, ravno tako prevoz.
Je pa na tem področju res zmeda, ker takih zapolsitev še ni vleiko, čeprav jih zakon številčno ne omejuje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Tudi sam sem pomislil na to dilemo; v očeh drugega bi bil rad vsak glavni delodajalec, dejansko pa nekateri stremijo k čim nižji plači. Delavec bo prišek k delodajalcu, "Ti, veš, oni mi daje več, on je ta-glavni!" (malo šale), a dejansko je lahko to res problem, ker so plače tajne.
Kaj bo rekla NPM? Jo povprašamo?!

Kaj bo rekla NPM? Jo povprašamo?!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko