Lastna poraba - ddv in knjiŽbenje
Moderator: Mirko Zbačnik
Lastna poraba - ddv in knjiŽbenje
Pozdravljeni!
Zanima me, kako se pravilno poknjiži lastno porabo, ter kako je z DDV?
Iz skladišča smo vzeli blago, ki smo ga porabili kot potrošni material.
Hvala za odgovor
LP S
Zanima me, kako se pravilno poknjiži lastno porabo, ter kako je z DDV?
Iz skladišča smo vzeli blago, ki smo ga porabili kot potrošni material.
Hvala za odgovor
LP S
Če prav razumem vaše vprašanje - nabavili ste blago ( za nadaljnjo prodajo) in ste nekaj blaga uporabili kot material, ki ste ga potrebovali pri opravljanju vaše dejavnosti ( lastna raba) - torej v tem primeru: z interno temeljnico prenesete vrednost blaga, ki ste ga porabili kot material iz R 6 na R 4 , tukaj ni potrebno izdajati nobenih internih računov, niti obračunavanja DDV! Ob nabavi blaga ( ki, ste ga potem porabili kot material) ste imeli pravico do odbitka vstopnega DDV in ste si ga verjetno odbili - in ker gre za lastno porabo ( za opravljanje dejavnosti) in ne za osebno rabo - postopite tako, kot sem vam navedla ! LP - TITA
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kaj porečete na ta odgovor: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... astna+raba .
Meni osebno je bolj praktičen. Kajti "lastno rabo" razumem kot material (proizvodni, potrošni, pisarniški..). Torej ga preknjižim iz zalog na material in razknjižim porabo.
Meni osebno je bolj praktičen. Kajti "lastno rabo" razumem kot material (proizvodni, potrošni, pisarniški..). Torej ga preknjižim iz zalog na material in razknjižim porabo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Hvala vsem za odgovore.
Do sedaj sem knjižila iz R6 na R4, DDV pa sem pustila pri miru.
Vendar me je zmedla izjava neke gospe, ki pravi, da mora biti obračunan DDV, pa mi nikakor po nobebi logiki ni šlo skupaj. Če bi na primer obračunala ddv, ki bi šel na 260, kaj bi bila priti knjižba?
Bom še naprej delela tako kot sem. DDV pa bom obračunala samo v primeru neposlovne rabe.
LP S
Do sedaj sem knjižila iz R6 na R4, DDV pa sem pustila pri miru.
Vendar me je zmedla izjava neke gospe, ki pravi, da mora biti obračunan DDV, pa mi nikakor po nobebi logiki ni šlo skupaj. Če bi na primer obračunala ddv, ki bi šel na 260, kaj bi bila priti knjižba?
Bom še naprej delela tako kot sem. DDV pa bom obračunala samo v primeru neposlovne rabe.
LP S
Lastna raba
Še moje podvprašanje:
Iz skladišča smo vzeli material in sami naredili osnovno sredstvo. Na obračunu imam določen material in število porabljeni ur.
Če prav razumem mi na interni listini ni potrebno obračunati DVV-ja, ampak naredim samo knjižbo na osnovna sredstva in prihodke?
Hvala za informacije.
Iz skladišča smo vzeli material in sami naredili osnovno sredstvo. Na obračunu imam določen material in število porabljeni ur.
Če prav razumem mi na interni listini ni potrebno obračunati DVV-ja, ampak naredim samo knjižbo na osnovna sredstva in prihodke?
Hvala za informacije.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Odgovor je tu: http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... t=izdelava .
Knjižjite najprej zbirno vse stroške na kkonto 701 in nato prek konta 790 prnesete na 047.
Naj vas ne moti, da ste že knjižili odhodke; to so odhodki z samo izdelavo OS, medtem ko bodo odhodki glede uporabe nastajali z obračunom amortizacije.
Knjižjite najprej zbirno vse stroške na kkonto 701 in nato prek konta 790 prnesete na 047.
Naj vas ne moti, da ste že knjižili odhodke; to so odhodki z samo izdelavo OS, medtem ko bodo odhodki glede uporabe nastajali z obračunom amortizacije.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko