PREVEČ IZPLAČAN REGRES

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

PREVEČ IZPLAČAN REGRES

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Pri vnosu podatkov o povrečni plači se je dogodila napaka in smo izplačali v aprilu 2005 190.991,00 SIT regresa (upoštevana povrečna plača 272.844,00) . Mislim, da bi bilo lahko samo 183.861,30 SIT. Sedaj smo v delimi kaj storiti ker bodo verjetno dacarji nekoč otkrili nepotrebno napako.

V dilemi smo tudi glede osnove, ki je veljala za izplačila v aprilu. V REK-1 se sklicuje na povprečno plačo preteklega meseca, ki pa ni objavljena pravočasno.

Bi bil hvaležen za vsak nasvet.

LP

Damijan :sneodobren:
misty
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a misty »

Moje mnenje je, da če ste regres izplačali pred 15.4.2005, ko še ni bil objavljen podatek za povprečno plačo meseca februarja (265.214 sit), ste pač izplačilo regresa opravili na osnovi povprečne plače za mesec januar, ki je znašala 272.845 sit in ste torej pravilno obračunali 190.991,50 sit regresa.
Lp
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Hvala!

Sedaj se mi je odvalil kamen.

Sedaj sem dobil tudi informacijo, da smo takrat imeli dvojne podatke za povprečno plačo (začasni in končni, ki so bili kasneje objavljeni v uradnem listu). V kolikor gledamo trenutne podatke na internetni strani urada za statistiko namreč ne gredo skupaj (so kar nakaj tisoč tolarjev nižji).

LP

Damijan
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Tudi jaz sem že ugotovila, da so trenutni podatki drugačni, kot pa so bili takrat, ko smo regres izplačevali. Zanima pa me katero osnovo upoštevati, kadar regres izplačuješ v več delih? Ali je pravilno, da upoštevaš tisto osnovo, ki je znana pri zadnjem izplačilu regresa?
slava
Odgovori