dostava podatkov za odmero doh.2005-obrazec

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
avko
Nov član
Nov član

dostava podatkov za odmero doh.2005-obrazec

Odgovor Napisal/-a avko »

Nikjer nisem zasledila obrazca za dostavo podatkov za odmero dohodnine za leto 2005?

Mi lahko kdo pomaga? Hvala.
valerym
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a valerym »

Jaz sem si ga kar sama sestavila po nekem vzorcu, ki ga imam v računalniškem programu za plače.

Sploh ne kompliciraj; sestavi si ga tudi ti, pazi da bo vseboval vse pomembne podatke: kdo je izplačevale in kdo prejemnik (ne pozabi davčnih številk) in katere vrste zneskov se vpišejo v dohodninsko napoved.

lp
avko
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a avko »

Saj enega imam od lani. Potem je verjetno najbolje, da dodam rubrike, ki so po novem obvezne pa bo.

Hvala in lep dan.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kaj pa je po nevem obvezno,pa lani ni bilo?
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Ne razumem o kakšnem obrazcu govorite. Če vnesete podatke za odmero dohodnine v program , ki ga bo DURS dal na razpolago po 15.01 lahko direktno iz tega programa tiskate tudi obvestila za zaposlene. Če pa že delate obvestila na roke pa morate upoštevati nove šifre, da bodo enake tistim, ki jih morajo delavci vpisati v dohodninsko napoved. poleg tega pa je potrebno upoštevati še informativno potočanje za nesobdavčene dohodne po 20, 100 in 101 členu zakona o dohodnini.

Pozdrav vsem,

MG
SVEN
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SVEN »

Tako je. in vse skupaj je jasno in glasno zapisano v pravilniku o dostavi podatkov za odmero dohodnine za leto 2005, objavljenem v UL 122/05.
LP,
Sven Slika
Odgovori