Prvo leto poslovanja je za mano (vodim internetno trgovino, študent s.p. popoldanc). Knjige sem vodil po sistemu enostavnega knjigovodstva, ki ga bom vodil še letos. Ker bom verjetno naslednje leto postal davčni zavezanec (podvprašanje: saj sem kot popoldanc tudi lahko, ne?), bom sproti tudi začel voditi knjige po sistemu dvostavnega knjigovodstva. Tukaj pa sem sedaj v dilemi. Ker vidim, da je te naše "pametne" zakonodaje in birokracije ogromno me skrbi, da ne bom mogel spremljati vseh sprememb ter se izogibati pastem.
Tako imam dve možnosti:
- sam vodim knjigovodstvo s programom in večino zadev uredim sam
- celotno vodenje prepustim rač. servisu
Kot mikro podjetje si trenutno ne morem privoščiti (zame) velikih mesečnih izdatkov (to je za tako zadevo lahko že 20k SIT+), obenem pa bi bili nujni mesečni poslovni izkazi uspeha ter takojšnja evidenca nad celotnim poslovanjem (zaloge, dobičkonosnost posameznih pošiljk, ipd.). To pa so takoj dodatne točke in višja cena storitve v servisu ... Nekako se nagibam h kombinirani verziji - da sam vodim knjigovodstvo v programu (ki so pa zopet 100k SIT+), obenem pa koristim svetovanje (ki ga bom rabil veliko, predvsem na začetku
Upam, da niste tu same računovodje, ki boste priporočali računovodske servise
Hvala že vnaprej za vse odgovore in nasvete