Nakup programa preko interneta
Moderator: Mirko Zbačnik
Nakup programa preko interneta
Preko interneta bi kupil programski produkt (software), ki ga rabim za opravljanje svoje dejavnosti. Program ponuja ameriška softwarska hiša. Imam s.p. in sem zavezanec za DDV. Ali ima kdo s tem izkušnje oz. kje bi lahko o tem kaj prebral? Kako se to legalno izvede in knjiži?
Izgleda, da nisem bil dovolj jasen. Ne gre za računovodski program temveč za program, ki služi za razvoj programa (služi pri programiranju). Da ni treba pisati ogromno programske kode, pač uporabiš program, kateremu predaš določene parametre, vrnjen rezultat pa uporabiš za nadaljnje akcije. S tem, ko tak program kupiš, ga poseduješ na legalen način, a ne vem kako se takšna nabava prikaže v knjigah (s.p., enostavno knjigiovodstvo). Upam, da sem bil zdaj razumljiv.
Prejet račun poknjižite med stroške ali neopredm.sredstva, ter obveznost do tujine. Če plačate s kreditno kartico je tu še obveznost do izdajtelja kartice.
DDv morate obračunati sami in ga v obrazcu ddv-o vpišete v 35 in 46 Prejemniki blaga in storitev kot plačniki ddv. Ga obračunate in odbijete v istem mesecu.
DDv morate obračunati sami in ga v obrazcu ddv-o vpišete v 35 in 46 Prejemniki blaga in storitev kot plačniki ddv. Ga obračunate in odbijete v istem mesecu.
Hvala Marjeta. Imam enostavno knjigovodstvo.
Ali je takle postopek pravilen ?
Račun za program vpišem v KPO kot odhodek, plačam s kreditno kartico (gre za 90$ - cca.18.000 sit) in to prikažem v evidenci pretoka s.p./gospodinjstvo?
Za antivirusni program je DDV 20% ali je za program, ki je temu podoben, tudi stopnja 20%?
Ali je takle postopek pravilen ?
Račun za program vpišem v KPO kot odhodek, plačam s kreditno kartico (gre za 90$ - cca.18.000 sit) in to prikažem v evidenci pretoka s.p./gospodinjstvo?
Za antivirusni program je DDV 20% ali je za program, ki je temu podoben, tudi stopnja 20%?
Pozdravljeni!
Ob branju tega članka se mi pojavlja vprašanje kako je z DDV-jem
v našem primeru, ko kupujemo rač. licence od dobavitelja v tujini,
ki jih pošlje po e-mailu.Račun pošlje brez DDV. Mi naprej stranki zaračunamo 20% DDV. ALi je ta postopek pravilen?
Na podlagi česa si moramo v prejšnjem primeru obračunati DDV?
Ob branju tega članka se mi pojavlja vprašanje kako je z DDV-jem
v našem primeru, ko kupujemo rač. licence od dobavitelja v tujini,
ki jih pošlje po e-mailu.Račun pošlje brez DDV. Mi naprej stranki zaračunamo 20% DDV. ALi je ta postopek pravilen?
Na podlagi česa si moramo v prejšnjem primeru obračunati DDV?