Davčni zavezanec - da ali ne
Moderator: Mirko Zbačnik
Davčni zavezanec - da ali ne
Imam eno vprašanje. Imam s.p. Letni dohodek je 4500000. Vodim enostavno knjigovodstvo. Zanima me kakšne obveznosti imam če se odločim prostovoljno da bom davčni zavezanec. Na ta način bi lahko kupil kar precej stvari brez DDV.
Prosim za pomoč
Zaradi nepreseganja meje 25.000 EUR bi morala izpolniti obrazec, bi še vedno radi ostali v registru davčni zavezancev.
Kaj je potrebno izpolniti tam kjer je napisano: Znesek obdavčljivega prometa iz sedmega odstavka 94 člena ZDDV-1 znaša ________ EUR (sit). Ali je potrebno kaj vpisati in na katero obdobje se nanaša?
Kaj je potrebno izpolniti tam kjer je napisano: Znesek obdavčljivega prometa iz sedmega odstavka 94 člena ZDDV-1 znaša ________ EUR (sit). Ali je potrebno kaj vpisati in na katero obdobje se nanaša?
Za branje novih predpisov mi je (spet) zmanjkalo časa, zato sem brala "po kapljicah". Če sem pravilno razumela, morajo tisti, ki ne dosegajo praga 25.000 EUR (prej 5,000.000 SIT) in želijo ostati v sistemu ddv, oddati "Obvestilo o obračunavanju DDV". Edino logično pri izbiri obdobja se mi zdi, da je treba upoštevati obdobje dec 05 - nov 06, saj dec 06 še ni zaključen, oddan pa bo januarja 07.
obračun ddv in izjava
Ali bodo še "obstajali" 6-mesečni davčni zavezanci in ali lahko izjavo izpišeš računalniško - torej natančno prepišeš besedilo, samo da ti ni potrebno ročen vpis vseh podatkov?
Gre seveda, da želiš kljub oprostitvi obračuna ddv-ja ostati še naprej ddv zavezanec (glede izjave)?
Gre seveda, da želiš kljub oprostitvi obračuna ddv-ja ostati še naprej ddv zavezanec (glede izjave)?
Polletnih obračunov v novem zakonu ne vidim; govori o koledarskem mesecu za tiste, ki so v preteklem koledarskem letu presegli znesek 210.000 EUR obdavčljivega prometa in za začetnike oz. tromesečnem obračunu za tiste, ki v preteklem koledarskem letu niso presegli 210.000 EUR.
Mislim, da izjavo lahko tudi prepišete in dodate svoje podatke. Če bo vsebina prava, se nimajo kaj pritoževati.
Mislim, da izjavo lahko tudi prepišete in dodate svoje podatke. Če bo vsebina prava, se nimajo kaj pritoževati.