Knjiga prihodkov in odhodkov
Moderator: Mirko Zbačnik
Knjiga prihodkov in odhodkov
Poslujem kot s.p. z "popoldansko" dejavnostjo in vodim enostavno knjigovodstvo. Dve akontaciji dohodnine, sem izplačal preko osebnega računa ter v knjigi pretokov med podjetjem in gospodinjstvom zmanjšal dolg gospodinjstva do podjetja. Zanima me ali moram plačilo akontacij dohodnine prikazati tudi v knjigi prihodkov in odhodkov ter v kateri rubriki. Prav tako sem plačal nekaj obrokov prispevkov PIZ, in ZZ iz osebnega računa. Ali tudi te prikažem v knjigi PIO?
Jani A.
PRAČ prispevki
Zanima me, kako naj označim za prispevke v PRAČ . Sprašuje me namreč po dokumentu. Ali naj napišem npr. DURS NOVEMBER 2006...
Glede akontacije pa me zanima ali sem knjižila pravilno 4800/2640?
Prisrčna hvala
Glede akontacije pa me zanima ali sem knjižila pravilno 4800/2640?
Prisrčna hvala
če knjižite enostavno knjigovodstvo, mi ni jasno zakaj vas sprašuje po kontu?
če vnašate v kakršenkoli program, vam predlagam, da si najdete program,ki je za enostavno knjigovodstvo. Enostavno knjigovodstvo ne vsebuje kontov.
akontacija davka iz dejavnosti v nobenem primeru ne predstavlja stroške (konto 48) in je to nepravilna knjižba; kvečjemu 93/264
če vnašate v kakršenkoli program, vam predlagam, da si najdete program,ki je za enostavno knjigovodstvo. Enostavno knjigovodstvo ne vsebuje kontov.
akontacija davka iz dejavnosti v nobenem primeru ne predstavlja stroške (konto 48) in je to nepravilna knjižba; kvečjemu 93/264
Pozdravljeni12345ab napisal/-a:Pozdravljeni!
Prispevke vpišete v knjigo prihodkov in odhodkov, ker so strošek s.p.-ja, akontacijo dohodnine pa ne, ker ne gre v stroške poslovanja. Rubrika pa mislim da je: ostali stroški.
Lepo se imejte.
Kam se potem knjiži akontacija dohodnine? Če sem v zmoti me prosim popravite: akontacija dohodnine = akontacija dohodnine od dohodka iz dejavnosti? Čemu je potem namenjena rubirka v knjigi prihodko in odhodkov : 'Akontacija davka iz dejavnosti'?
Malo sem se zmedel, če delam kaj narobe me prosim popravite. Mi pa tudi ne gre skupaj da bi v odhodke pisal akontacijo dohodnine.
Lep pozdrav,
Miha J.