Prosim za odgovore
Prispevki od popold. dejavnosti
Moderator: Mirko Zbačnik
Prispevki od popold. dejavnosti
Zanima me, če mi lahko kdo odgovori, kaj imam jaz kot "popoldanski s.p." od tistih prispevkov v višini 5414,00 sit, ki jih plačujem vsak mesec. Ali lahko ref.za bolezen, ali imam dodatno del. dobo ali kaj ???
Prosim za odgovore
)))[?][?]
Prosim za odgovore
Re: Prispevki od popold. dejavnosti
Dobro vprašanje in brez odgovora še vedno - leto kasnejeAlica napisal/-a:Zanima me, če mi lahko kdo odgovori, kaj imam jaz kot "popoldanski s.p." od tistih prispevkov v višini 5414,00 sit, ki jih plačujem vsak mesec. Ali lahko ref.za bolezen, ali imam dodatno del. dobo ali kaj ???
Prosim za odgovore)))[?][?]
po mojih izkušnjah se tu motite
dva primera, ki sem ju doživel v praksi
domača in umetna obrt, seveda popoldanska žena od nosilca domače in umetne obrti se je pri delu poškodovala- zlom desne noge od udarca, stranka je postopala po predpisih in žena je bila na bolniški tri mesece in je prejemala polno bolniško po tridesetih delovnih dneh, čeprav ni nikjer zaposlena
montaža železnih konstrukcij na terenu nosilec dejavnosti je imel popoldansko obrt zrušil se mu je delovni oder, v nesreči je utrpel poškodbo noge sedaj je delovni invalid druge kategorije iz dela in uživa vse pravice, ki mu na podlagi tega pripadajo, v primeru da bi bila poškodba izven delovnega mesta, ne bi imel priznane invalidnine in tudi ne tako velike pokojnine
toliko o glede brezveznih parih jurjih, ki jih plačujemo popoldanci davčni
dva primera, ki sem ju doživel v praksi
domača in umetna obrt, seveda popoldanska žena od nosilca domače in umetne obrti se je pri delu poškodovala- zlom desne noge od udarca, stranka je postopala po predpisih in žena je bila na bolniški tri mesece in je prejemala polno bolniško po tridesetih delovnih dneh, čeprav ni nikjer zaposlena
montaža železnih konstrukcij na terenu nosilec dejavnosti je imel popoldansko obrt zrušil se mu je delovni oder, v nesreči je utrpel poškodbo noge sedaj je delovni invalid druge kategorije iz dela in uživa vse pravice, ki mu na podlagi tega pripadajo, v primeru da bi bila poškodba izven delovnega mesta, ne bi imel priznane invalidnine in tudi ne tako velike pokojnine
toliko o glede brezveznih parih jurjih, ki jih plačujemo popoldanci davčni
iz izkušenj vem, pa tudi sam velikokrat dam nasvet ob poškodbi pojdi na urgenco in reci da te je pes ugriznil namesto da rečeš da si se porezal ob stroju, ker je mnogokrat prevelik cirkus zaradi poškodbe pri delu /alkotesti, zapisnik, delovna inšpekcija, policija, sodnik za prekrške.../ kdaj se pa splača postopek speljat do konca, predvsem če je situacija čista
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: