Uskladitveni znesek
Moderator: Mirko Zbačnik
Uskladitveni znesek
Prosim, če mi lahko kdo napiše, koliko je pri plačah po novem (od 1.08.2008) uskladitveni znesek (prej 56,75)
Moram hitro narediti en izračun in preden bom jaz to našla, bo verjetno že kdo prej tukaj odgovoril.
Prosim za hiter odgovor in hvala.
Moram hitro narediti en izračun in preden bom jaz to našla, bo verjetno že kdo prej tukaj odgovoril.
Prosim za hiter odgovor in hvala.
Verjetno sem res malo nerodno zapisala. Ampak sem nova na tem področju. Gospa, ki je obračunavala plače pred mano, je imela na plačilnih listah uskladitveni znesek 56,75. Ko mi je predajala delo mi je rekla, da ko bo podpisana kolektivna pogodba o izredni uskladitvi plač za leto 2007 in načinu usklajevanja plač povrač. str. in drugih osebnih prejemkih za leti 2008 in 2009, kar bo avgusta (in je tudi bila), da povišam uskladitveni znesek za procent, ki ga bodo določili. Pri nas velja kolektivna pogodba med zasebnimi delodajalci, obrtniki in delojemalci.
Sem sicer brala to kolektivno pogodbo, vendar pa iz nje vseeno ne razberem kateri je tisti pravi % povišanja- ali je to 3,9 %, za kolikor se povečajo izhodiščne plače in najnižje osnovne plače po kolektivnih pogodbah za avgust 2008.
Prosim za pomoč, ker mi resnično ni jasno in ne bi rada naredila narobe.
Sem sicer brala to kolektivno pogodbo, vendar pa iz nje vseeno ne razberem kateri je tisti pravi % povišanja- ali je to 3,9 %, za kolikor se povečajo izhodiščne plače in najnižje osnovne plače po kolektivnih pogodbah za avgust 2008.
Prosim za pomoč, ker mi resnično ni jasno in ne bi rada naredila narobe.
Ja, to tako vem. Ampak ne vem, če jaz narobe razumem!? Pri nas imamo zaposleni itak višje plače kot so izhodišča v razredu. npr. jaz konkretno za ta mesec 1.095,66 bto. Od tega so postavke:
redno delo 72 ur 443,94
dod na del.dobo 6% 56,16
prazniki 8 ur 46,80
letni dopust 88 ur 514,77
usklad. znesek (do sedaj) 56,75
Torej SKUPAJ BTO 1.095,66
Glede na to, da se je naredila uskladitev izhodiščnih oz. najnižjih osnovnih plač po kolektivnih pogodbah in se je za avgust 2008 povečala za 3,9 %, predvidevam, da naj bi se naredila uskladitev tudi pri ostalih delavcih, katerih plače ne spadajo v najnižje osnovne plače. Pri nas imamo osnovno plačo določeno v pogodbi o delu. Ta je v mojem primeru 1.005,00. Ostalo mi nanesejo dod. na del. dobo, in pa uskladitveni znesek, katerega je kolegica pred menoj do sedaj priračunala plači. Sedaj pa jaz ne vem, kaj si narobe razlagam. Predvidevala sem, da se tudi plače, ki so v osnovi določene s sklenjeno pogodbo o delu uskljajujejo.
Prosim vaju, kaj menita?!
Hvala že v naprej za pomoč.
redno delo 72 ur 443,94
dod na del.dobo 6% 56,16
prazniki 8 ur 46,80
letni dopust 88 ur 514,77
usklad. znesek (do sedaj) 56,75
Torej SKUPAJ BTO 1.095,66
Glede na to, da se je naredila uskladitev izhodiščnih oz. najnižjih osnovnih plač po kolektivnih pogodbah in se je za avgust 2008 povečala za 3,9 %, predvidevam, da naj bi se naredila uskladitev tudi pri ostalih delavcih, katerih plače ne spadajo v najnižje osnovne plače. Pri nas imamo osnovno plačo določeno v pogodbi o delu. Ta je v mojem primeru 1.005,00. Ostalo mi nanesejo dod. na del. dobo, in pa uskladitveni znesek, katerega je kolegica pred menoj do sedaj priračunala plači. Sedaj pa jaz ne vem, kaj si narobe razlagam. Predvidevala sem, da se tudi plače, ki so v osnovi določene s sklenjeno pogodbo o delu uskljajujejo.
Prosim vaju, kaj menita?!
Hvala že v naprej za pomoč.