Prvič se srečujem z dobavo blaga blaga na Hrvaško.
Ker je Hrvaška 3.država in še ni v EU je to izvoz.
Izvoz je oproščen ddv in se moram na računu sklicevati na 52.člen ZZDV-1(U.l.št. 117/2006.
Ali delam prav?
Je potrebno poslati kakšno poročilo o izvozu, kajti zasledila sem, da je potrebno pri dobavah blaga v EU poslati rekapitulacijsko poročilo o dobavah v EU, za izvoz pa ne nejdem informacij.
Vnaprej se zahvaljujem za informacije.
DDV-izvoz
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV-izvoz
rekapitulacijsko poročilo je potrebno pošiljati, ker davčna nima podatkov; da se sledi v katero državo je šlo blago; če prekoračite prag, je potrebno pošiljati poročilo tudi carini - intrastat...juta napisal/-a: Je potrebno poslati kakšno poročilo o izvozu, kajti zasledila sem, da je potrebno pri dobavah blaga v EU poslati rekapitulacijsko poročilo o dobavah v EU, za izvoz pa ne nejdem informacij.
pri "pravem" izvozu, pa vse te podatke državne inštitucije že dobijo. zato ni potrebno nobenega dodatnega poročanja...
pri izvozu pazite, da boste dobili potrjen izvozni papir - včasih bil ECL, kaj točno pa je zdaj pa ne vem (EUL?). drugače morate plačati davčni davek - 20% ali 8,5% odvisno od blaga, ki ga prodajate.
(enako kot recimo morate imeti neko potrjeno listino - mi imamo dobavnice in transportne listine - pri dobavi blaga v drugo državo članico)
davčna želi namreč potrdilo, da je šlo blago iz naše države in da vsled tega ni bil obračunan davek....