Blagajna

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

Blagajna

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Vprašanje - brez reklame.

Ali imate program za pisanje Blagajniških prejemkov, izdatkov ... ali jih pišete na roke kot jaz?
[:o)]
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Janika »

Vsak "računovodski program" mora vsebovati tudi izpis blagajne (dnevnika,prejemkov in izdatkov), to ponujano že osnovne aplikacije, ki ponujajo samo fakturiranje.

Janika
Angelina
Računovodja
Računovodja

Torej ali imam slab program ali pa ne znam uporabljati vseh podmenijev.
[xx(]

Sedaj pa ne morem vprašati - ker ne smem povedati, kateri program imam - če ima mogoče kdo enakega pa kako on to dela.
A se gremo lahko vislice hehe?
Pa jaz ne povem kaj imam pa vi ne poveste kaj imate - samo zanima me pa vedno bolj in bolj
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jaz imam takega, ki ga ima. Ta program je **** . Sicer je pa bolj komplicirano na računalnik (format A4 na polovico) kot peš.Sicer blagajno vodim le zaradi avtomatskega knjiženja, same blagajne pa ne.

Mirko
mdusan
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mdusan »

Tudi moj program vsebuje blagajniške prejemke in izdatke,
mislim pa da bi bilo najbolje kar programerja vprašati kaj vam je podal. strijam pa se da je mogoče res bolj enostavno pisat ročno ali pa tudi ne, če bi vam program avtomatsko knjižil bi pa bilo manj dela. :wink:
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Blagajno je meni bolje delati ročno.:)

lp
Angelina
Računovodja
Računovodja

Ja saj jaz tudi ročno. Samo delam nekomu, ki NE zna redno prinašati papirjev in potem dobim BUM iztržkov za 14 dni - preden se spravim pisat blagajno (ker se mi res ne da) dobim še za 7 dni iztržkov potem pa sedim ko budala za mizo pa pišem.

Ampak + tega je da si potem zapomnim kaj se dogaja - bolj kot če delam na računalnik.

TOREJ v boj pa bo - bomo že preživeli - če bi mi le še plačali moje delo - se počutim kot Karitas
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

V firmi imamo program za blagajniško poslovanje, izpišejo se izdatki, prejemki in dnevnik, vse se avtomatsko prenese v GK (ker je tega precej). Drugače se strinjam, da je včasih bolj enostavno in pregledno ročno pisanje (če ni veliko dokumentov), čeprav meni pisanje s svinčnikom na papir ne diši. Ker nimam veliko prihodkov in si ne morem privoščiti vseh programov, si mnoge stvari izdelam na računalnik v excel-u in bi si na vašem mestu tudi prejemke in izdatke (verjetno se precej podatkov ponavlja). Pred kratkim sem si izdelala tabelo za tiskanje virmanov (obrazec BN 01), ker me je groza ročno pisati v tista okenca... resda je bilo potrebno nekaj časa, da sem uskladila vse okvirčke, pa nastavitve tiskalnika, zato pa zdaj mimogrede pripravim virmane (veliko boljše pa je seveda poslovanje preko spletne banke).
Če malo poznate excel, si lahko avtomatsko iz kreiranih prejemkov in izdatkov pripravite blagajniški dnevnik in temeljnico, potem pa to samo sprintate.
LP

Anela
Nejka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Nejka »

Pri nas imamo nov računalniški program na katerem se še uvajamo, tako da blagajniški dnevnik izpišem, izdatkov pa prejemkov pa ne, to pa samo iz praktičnega razloga, ker imam kupljena še dva bloka izdatkov in prejemkov in zato kar na roke pišem.
Lp
Neja
Gordana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a Gordana »

Jaz bi vsekakor svetovala, da se le navadite vodenja blagajne na ručunalnik, kajti sama imam podoben primer z iztržki in pologi, ko
dobim vso dokumentacijo staro en mesec in delam za nazaj, ampak ker
gre večinoma po istem kopitu, papirji kar "frcajo" ven iz printerja.
Dnevnik se oblikuje avtomatično po datumu. Za cel mesec porabim cca
1 uro časa, ročno pa bi jih sigurno najmanj tri. Premislite, dve uri
rajši porabim za klepet ob kavici, kajti računam po rezultatu in ne
po porabljenem času. LP, Gordana
Angelina
Računovodja
Računovodja

Res je treba bo dokupit kak del programa ki bo še to delal namesto mene pa moje roke pa kulija.
Pa sploh poceni niso tile blokci - povrhu vsega

HVALA
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Ponavadi so ti programi taki, da ne dopuščajo knjižb za nazaj. So programi, ko moraš hkrati sknjižiti izdatek. Če blagajničarka nima v hiši računovodje in ne ve na kateri konto sknjižiti kak izdatek, če ni v hiši saldakontistov, ki vejo kateri konto se zapira, ne more delati drugih izdatkov. Večkrat pride do motenj računalniškega omrežja, primerov je veliko.:)

lp
Odgovori