Kako poknjižite zamudne obresti - npr. od davka od dohodkov pravnih oseb ali pa od dohodnine? Sem si namreč iz e-Davkov izprintala naše stanje (e-kartice) in sem ugotovila, da imamo odprte zamudne obresti. DURS najbrž ne pošilja nikakršnih obračunov obresti ali kaj podobnega, na podlagi katerih bi potem lahko to poknjižila???
A lahko kar naredim temeljnico na npr. današnji dan, priložim ta izpisek in poknjižim takole:
a) zamudne obresti od davka od dohodkov pravnih oseb: 7400 (zamudne obresti DURS-a - davčno nepriznan strošek) / 264
b) zamudne obresti od dohodnine : 7400 (zamudne obresti DURS-a - davčno nepriznan strošek) / 254???
In pač plačam na TRR DURS-u??
Prosim, za mnenje...
lp
ZAMUDNE OBRESTI - DURS
Moderator: Mirko Zbačnik
ZAMUDNE OBRESTI - DURS
LP,
Fortun
Fortun
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: ZAMUDNE OBRESTI - DURS
Meni se zdijo knjižbe logične. Najprej evidentirate odhodek in obveznost glede obresti in knjižite zapiranje obveznosti s plačilom.
Dejstvo, da je to davčno nepriznan odhodek ne igra vloge; knjižite na isti konto, kot bi bil davčno priznan, za pomoč si lahko odprete analitiko konta 740 - konec leta se kaj lahko zgodi, da kaj izpustimo.
Dejstvo, da je to davčno nepriznan odhodek ne igra vloge; knjižite na isti konto, kot bi bil davčno priznan, za pomoč si lahko odprete analitiko konta 740 - konec leta se kaj lahko zgodi, da kaj izpustimo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Se opravičujem,ker ne bo odgovor,ampak dodatno vprašanje na to temo: kje pa ste na e-davkih našli ta izpis oz.pregled obveznosti?
na vpogledih so e kartice, odprete si jih lahko če ste poslali pooblastilo na durs.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)