Prosim za pomoč za neplačano odsotnost(študijski dopust cca 7 mesecev), če je že imel kdo tak primer. Naj navedem, kot sledi:
** zavarovanka je odšla na neplačani študijski dopust in ugotovila po štirih mesecih, da nima urejenega zdravstvenega varstva.
** pred odhodom na študijski je koristila 60% plačano prisotnost, do 100% pa ji je prispevke krila država (po zakonu ji to pripada za 2 otroka).
** v času študija zunaj ji ni nihče kril prispevkov (ne delodajalec, ne država, ki se izgovarja, da se mora drugje prijaviti???). Zavarovanka ima sicer en zasebni zavod, ki pa z delodajalcem nima nobene veze in je le zgolj direktor in v tem zavodu ni bila nikoli prijavljena.
Mislim, da bi morala zavarovanka glede prispevkov urediti pri delodajalcu pri katerem je še vedno zaposlena.
- prispevke za PIZ (iz plače in glede na plačo) tako plača delodajalec in seveda tudi prispevke na plačo.
- kako je s prispevki iz plače, pa je stvar dogovora. Sicer sem do sedaj zasledil samo to, da si jih mora delojemalec plačati sam.
- kako pa uredi za 40% prispevkov, ki jih krije država, pa ne vem!!!!
Če je kdo že imel kaj podobnega, prosim če mi lahko pove svoje izkušnje.
LP
NEPLAČAN ŠTUDIJSKI DOPUST ZA CCA 7 MESECEV, zavarovanka 60%
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: NEPLAČAN ŠTUDIJSKI DOPUST ZA CCA 7 MESECEV, zavarovanka
Ali tega res ni imel nihče, ali pa sem postavil vprašanje, ki ga ne razumete?
Naj mi kdo vsaj poizkuša pomagati.
LP
Naj mi kdo vsaj poizkuša pomagati.
LP
danidavid