OBDARITEV OTROK
Moderator: Mirko Zbačnik
OBDARITEV OTROK
Ob Novem letu bi otrokom zaposlenih dali nekaj denarja (10-15 tisoč SIT).Ali gre to kaj v dohodnino, oz.boniteto ? Gotovino bi dvignili z računa.
Če vrednost ne preseže 5% povprečne slovenske plače, se dajatve ne obračunavajo./IKS 12/03 str.85/ . Ali to še velja?
Če vrednost ne preseže 5% povprečne slovenske plače, se dajatve ne obračunavajo./IKS 12/03 str.85/ . Ali to še velja?
-
Veronika Kajzer
- Začetnik

- Kraj: Slovenia
Za zaposlene 5 %, za tiste, ki niso zaposleni v podjetju pa velja, da ni potrebno plačati dohodnine, če njena vrednost ne preseže 2 % povprečne plače. Prejemnik takega darila pa mora vrednost le-tega vseeno prijaviti v dohodninski napovedi. Preberite si članek "Kaj podariti" na http://www.gzs.si/Nivo3.asp?ID=13049&IDpm=7652. Se pa strinjam s kaltrzic.
lp
Magda
lp
Magda
Preberite natančno!
Zaposleni: V osnovo za davek od osebnih prejemkov se všteva vrednost daril delodajalceale,če ta presega 5 %.
Fizične osebe, ki niso zaposlene: akontacije dohodnine ni treba plačati, če izračunan davek znaša manj kot 2 %.
Zanima pa me vaše mnenje na ta del: prejemnik je dolžan vrednost poslovnega darila ne glede na višino prijaviti v dohodninski napovedi.
Spomnim se, da sem nekoč sodelovala v neki nagradni akciji in sem nato morala v dohodnino prijaviti približno 500,00, kolikor je bila vredna nagrada.
Zaposleni: V osnovo za davek od osebnih prejemkov se všteva vrednost daril delodajalceale,če ta presega 5 %.
Fizične osebe, ki niso zaposlene: akontacije dohodnine ni treba plačati, če izračunan davek znaša manj kot 2 %.
Zanima pa me vaše mnenje na ta del: prejemnik je dolžan vrednost poslovnega darila ne glede na višino prijaviti v dohodninski napovedi.
Spomnim se, da sem nekoč sodelovala v neki nagradni akciji in sem nato morala v dohodnino prijaviti približno 500,00, kolikor je bila vredna nagrada.
Zdravo. Mi smo bolj pozni glede izplačila za Dedka Mraza, morda pa vendar bo. Otrokom zaposlenih bi izplačali 10.000,00 sit na TRR staršev. Vem, da se dohodnina ne plača in da to niso davčno priznani odhodki. Zanima pa me, ali kdo to prijavlja z REK obrazcem. Tistega članka ki je naveden kot link ne najdem ali pa nimam ustreznega dostopa, da bi ga lahko prebrala.
LP:):)
LP:):)