Pod katero postavko v izkazu poslovnega izida ste uvrstili pozitivne in negativne tečajne razlike in parske izravnave.
Jaz sem preko leta vsako posebej knjižila na svoj konto, sedaj pa ne vem kam naj jih v uvrstim v bilanci.
So tečajne razlike prihodki oz. odhodki od financiranja ali prevrednotovanja?
Kaj pa parske izravnave?
Hvala za mnenja,
Darja
Tečajne razlike in parske izravnave
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz dam ene na 742 (prevrednotovalni finančni odhodki) in druge na 772 (prevrednotovalni finančni prihodki). V bilanci pa med "drugi finančni prihodki iz obresti in kratkoročnih terjatev" - samo še ne vem, ali moram potem v vrstico "obresti" res vpisati samo obresti ali zraven še pozitivne tečajne razlike.
Pri odhodkih pa vpišem v bilanci pod "drugi finančni odhodki za obresti in iz drugih obveznosti".
Takole jaz včasih poenostavim po kmečki logiki in se zaradi tega sploh ne sekiram, saj tečajne razlike SO finančni prihodki ali odhodki; če pa ni natančno napisano, kam naj gredo, me pa zaradi ene narobe vrstice menda tudi ne bodo ubili!?
Pri odhodkih pa vpišem v bilanci pod "drugi finančni odhodki za obresti in iz drugih obveznosti".
Takole jaz včasih poenostavim po kmečki logiki in se zaradi tega sploh ne sekiram, saj tečajne razlike SO finančni prihodki ali odhodki; če pa ni natančno napisano, kam naj gredo, me pa zaradi ene narobe vrstice menda tudi ne bodo ubili!?