ODO 1

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tibaut
Računovodja
Računovodja

ODO 1

Odgovor Napisal/-a tibaut »

Od vsega česa se plačuje davek 25% in na kateri račun?
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a diana »

Tudi mene zanima, vendar konkretno ODO 2, najem telovadnice pravna oseba pravni osebi, ali je potrebno plačati nam, ki najamemo telovadnico 25 % davka po oddaji obrazca ali najemodajalec, kljub temu, da je slov.rezident z davčno štev. Malo zamotano, ampak prosim...... :svprasaj:
diana
tibaut
Računovodja
Računovodja

kaj pa če lastnik in direktor ni zaposlen pa ima mobitel in kreditno kartico službeno za nakupe za firmo
se tu plačuje?

kje pa se odgovorite vendar
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Poglejte teme o bonitetah in mobitelih - težke debate so tam... in na koncu tudi zaključki :wink:
Anela
tibaut
Računovodja
Računovodja

mislim davek od odo 2 ne bonitete

ZAKAJ VSE SE TOREJ PLAČUJE ODO 2
diana
Računovodja
Računovodja

ODO 1-2

Gledam metološko navodilo za izpolnjevanje obrazcev in obrazec ODO 2, pa mi ni nič jasno. Smo društvo z nepridobitno dejavnostjo, plačujemo najem telovadnice OŠ z DŠ. Se pravi pravna z DŠ pravni osebi z DŠ, na obrazcu:Plačnik davka: a je to društvo /čeprav davka ne bo plačalo/, vrsta dohodka ali 12-Plačila za uporabo in pravico do uporabe avtorskih pravic, patentov, licenc, zaščitnih znakov in drugih premoženjskih pravic in drugih podobnih dohodkov, ali 13-plačila za zakup. Ni mi jasno, zakaj sploh ta ODO 2, da bodo potem prekontrolirali OŠ, če je prijavila ta prihodek ali kaj. Prosim nekoga, ki je imel takšen primer glede najema, da mi to pojasni. En račun smo že poravnali, pa bi morali že oddati ali ne oddati ta odojček.Vnaprej hvala, da ne dobim kakšne :smodrica:
diana
Anela
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Anela »

Če je prejemnik dohodka pravna oseba z DŠ, potem ni davka, poroča pa se v ODO-2, najemnina pa spada pod zap. 13 - plačila za zakup.
Tudi meni ni jasno: zakaj!!!
Čeprav - to velja za d.o.o., za društva pa res ne vem, ali so obvezni pošiljati te ODO-jke ali ne :roll:
Vprašajte na DURS (če tudi oni ne bodo vedeli, nas je pa še več ubogih nevednežev.. :? )
Zdaj pa res končujem za danes.
Lep vikend
Anela
diana
Računovodja
Računovodja

ODO 1

Anela hvala, društvo je pravna oseba in tudi zanj velja, vendar še zdaj ne vem kaj navesti na obrazcu pod Plačnik davka :svprasaj:
diana
diana
Računovodja
Računovodja

ODO 1

Popravljam se, na računu je navedeno uporaba telovadnice in ne najem telovadnice, tako da mi verjetno ni potrebno pošiljate ODO 2 obrazca. :supz:
diana
Odgovori