Kako bi knjigovodsko (prodim po kontih od oblikovanja rezervacije do aktiviranja OS) speljala rezervacije (dolg. ali kratk.) za OS?:???:
Oprostite pomoti, vprešanje spada pod forum Knjiženje. Pa brez zamere.
Tamala
rezervacije
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Se opravičujem, da sem se kar priklopila na Tamalo vendar imam vprašanje za Elektrika (ali seveda za kogarkoli drugega, ki nekaj ve o tem)
Kako je z oblikovanjem rezervacij iz naslova <b>dolgoročno odloženih </b><b>prihodkov </b>(elaborat o garancijah bi bil izdelan-potrdilo, da so to res naredili naši izdelki), ali se v prilogi davka od dobička pravnih oseb mora upoštevati povečanje osnove za davek v 30% ali ne. V prilogi in povsod je napisano samo:
30 % DOLGOROČNO VRAČUNLJIVIH STROŠKOV
Tudi knjižbe mi ne bi potekale preko razreda 4, ampak preko razreda 7
(verjetno bi dala storno realizacije). Še v lažje razumevanje mojega predloga: od kupca ne bi dobila računa-bremepisa za nastalo škodo, ampak bremepis za izdelke, ki niso bili v redu
:mrgreen:
LP
Bojči
Ful so mi všeč smeškoti
Kako je z oblikovanjem rezervacij iz naslova <b>dolgoročno odloženih </b><b>prihodkov </b>(elaborat o garancijah bi bil izdelan-potrdilo, da so to res naredili naši izdelki), ali se v prilogi davka od dobička pravnih oseb mora upoštevati povečanje osnove za davek v 30% ali ne. V prilogi in povsod je napisano samo:
30 % DOLGOROČNO VRAČUNLJIVIH STROŠKOV
Tudi knjižbe mi ne bi potekale preko razreda 4, ampak preko razreda 7
(verjetno bi dala storno realizacije). Še v lažje razumevanje mojega predloga: od kupca ne bi dobila računa-bremepisa za nastalo škodo, ampak bremepis za izdelke, ki niso bili v redu
LP
Bojči
Ful so mi všeč smeškoti
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
To bi šlo. Vendar bi se rada izognila povečanju davčne osnove (kot je v prilogi obrazca DDPO, tistih 30%).
To sem, sprožila samo v razmišljanje, ker se bliža konec poslovnega leta in pač iščem različne načine (ki bi mi jih kakšna luknja v zakonu omogočala) za zmanjšanje davka iz dobička.
Rahlo pa tudi priznam, da sem mali sadi-mazi in vedno nekaj kopam, da bi bilo najugodnejše za pravne osebe. Pač ne vidim velikega problema v sestavah bilancah (BU, BS), da se ne bi dal rešiti,ampak je pravi užitek sestave DDPO.
LP
Bojči
To sem, sprožila samo v razmišljanje, ker se bliža konec poslovnega leta in pač iščem različne načine (ki bi mi jih kakšna luknja v zakonu omogočala) za zmanjšanje davka iz dobička.
Rahlo pa tudi priznam, da sem mali sadi-mazi in vedno nekaj kopam, da bi bilo najugodnejše za pravne osebe. Pač ne vidim velikega problema v sestavah bilancah (BU, BS), da se ne bi dal rešiti,ampak je pravi užitek sestave DDPO.
LP
Bojči
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: