1. Ali je povprečno število zaposlenih (oznaka aop92 v mojih podatkih) izračunano samo na podlagi redno zaposlenih delavcev? Ali vljučuje mogoče tudi katero izmed naslednjih kategorij: zaposleni za določen čas, delo preko študentskega servisa?
2. Po mojem razumevanju vključujejo stroški dela (aop64) samo stroške dela, povezane z redno zaposlenimi delavci, za vse ostale kategorije (za določen čas, preko študentskega servisa, ?) so stroški zajeti med stroški storitev (aop63). Ali je to pravilno?
3. Če ima recimo podjetje A prostore, opremo, stroje v poslovnem najemu (leasingu) od podjetja B, potem se to ne pojavi med neopredmetenimi osnovnimi sredstvi podjetja A, pac pa gredo stroški najema med stroške storitev (so pa zajeta v neopredmetenih osnovnih sredstvih podjetja B). Ali je to pravilno? Pri finančnem najemu pa je to zajeto pri podjetju A?
4. Pa še dve bolj "lovski" vprašanji po vašem mnenju oziroma poznavanju zadev:
a. Ali se veliko podjetij odloča za poslovni najem strojev, opreme etc.?
b. Kako razširjeno je delo preko študentskega servisa? Če ima npr. podjetje 100 delavcev v nekem obdobju, koliko od teh bi jih bilo redno zaposlenih, koliko za določen čas in koliko preko študentskega servisa?
Vem, da je tole težko poenostaviti in posploševati, zanima me samo vaše mnenje
Za vašo pomoč se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem