nagradna igra
Moderator: Mirko Zbačnik
nagradna igra
priredili smo nagradno igro; nekaj nagrad je imelo nabavno vrednost okoli 1.000 SIT; ko smo oddali REK4 teh zneskov nismo upoštevali v osnovi za izračun dohodnine; sedaj pa nas kliče referentka in pravi, da od 1.1.05 dalje moramo tudi od tako majhnih nagrad plačati dohodnino; sem kaj spregledala?
Po 98. členu zakona nagrade spadajo med "druge dohodke". Zanje se oddaja REK-4 in plačuje 25 % akontacije.
Vendar je v 101. členu navedeno...
2) V davčno osnovo se ne všteva posameznega darila, če njegova vrednost ne presega 5.000 tolarjev oziroma če skupna vrednost vseh daril, prejetih v davčnem letu od istega darovalca, ne presega 10.000 tolarjev.
Jaz to razumem kot, da se nagrade manjše od 5.000,00 sit sploh ne prijavlja.
Pa lep dan
!
Vendar je v 101. členu navedeno...
2) V davčno osnovo se ne všteva posameznega darila, če njegova vrednost ne presega 5.000 tolarjev oziroma če skupna vrednost vseh daril, prejetih v davčnem letu od istega darovalca, ne presega 10.000 tolarjev.
Jaz to razumem kot, da se nagrade manjše od 5.000,00 sit sploh ne prijavlja.
Pa lep dan
nagradna igra 2006
organizirali bomo nagradno igro; za nagrade bomo dajali blago iz svoje zaloge; ali moramo obračunati in plačati DDV od teh nagrad (menda samo v primeru, če je višina nagrade nad 2.000,00 SIT)?
druga stvar, ki me pa zanima ali se akontacije dohodnine ne plačuje od teh nagrad po nagradni igri, če je vrednost artikla z DDV (nabavna vrednosti+DDV) manjša od 10.000,00 SIT ali pa je znesek nižji? - gledam 101 člen ZDOH.-
v lanskem letu je bil to znesek 5.000,00 pri posameznem dajanju nagrade.
druga stvar, ki me pa zanima ali se akontacije dohodnine ne plačuje od teh nagrad po nagradni igri, če je vrednost artikla z DDV (nabavna vrednosti+DDV) manjša od 10.000,00 SIT ali pa je znesek nižji? - gledam 101 člen ZDOH.-
v lanskem letu je bil to znesek 5.000,00 pri posameznem dajanju nagrade.