tehnološki višek

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
edwin
Novinec
Novinec

tehnološki višek

Odgovor Napisal/-a edwin »

dve vprašanji;
-čigav strošek je, če delavca kot tehnološki višek(ukinitev delovnega mesta) prijavimo na zavod?
-študentki,ki dela pri nas konec meseca poteče status.Kaj bo pomenilo zanjo in kaj za podjetje,če bo odslej plačana po trgovski proviziji?

hvala za odgovor
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Kako to mislite čigav strošek? (kakšne stroške mislite). Če boste ukinili delovno mesto, potem je to redna odpoved zaradi poslovnega razloga.
Delavcu ste dolžni dati tudi odpravnino.

Najbolje, da si preberete Zakon o delovnih razmerjih od 88. člena do 109 člena, kjer so podrobno navedene vaše obveznosti zaradi odpovedi.
klemens
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a klemens »

Študenti lahko v določenih primerih tudi po poteku statusa delajo še eno leto preko ŠS.

Mislim, da je pogoj, da še ni nikoli ponavljala ali se prepisala na drugo fakulteto, nisem pa prepričan, da so pogoji točno taki.

Če ima kdo kaj bolj točne info o alternativah študenta po preteku statusa bi tudi mene zanimalo.
Nina
Administratorka
Administratorka
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Nina »

Kolikor sem jaz seznanjena s tem, mora študent pavzirati - imeti mora potrdilo fakultete, da še vedno opravlja izpite (ampak je mogoče samo pri prvem pavziranju!). Je pa res, da nekateri servisi najdejo luknje vsepovsod ... Bi se bilo treba pozanimati ...
Odgovori